11/15 Carbassa farcida amb verdures i llevat nutricional

Recepta i fotografia: Núria Roura
Ingredients
- 2 carabasses (jo he usat de la varietat violí)
- Porro
- Pastanaga
- Mongeta verda
- 2 cullerades de llevat nutricional
- Sal marina sense refinar
- Oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred
Elaboració
- entar bé les carabasses i la resta de verdures.
- Escalfar el forn a 220º.
- Buidar les carabasses, reservar-ne allò que se’n pot aprofitar per al farciment en un bol gran (la polpa) i col·locar les closques en una safata qui pugui anar al forn.
- Tallar totes les verdures ben petites (la resta de la carbassa, el porro, la pastanaga i la mongeta). Reservar-ho al bol juntament amb la carbassa.
- Salar les closques de la carbassa.
- Amanir el farcit de la carbassa amb la sal, l’oli d’oliva i el llevat nutricional.
- Amb l’ajuda d’una cullera, farcir les carabasses amb les verdures de manera que quedin molt plenes perquè un cop cuites el farcit es reduirà.
- Posar-ho al forn i deixar-ho aproximadament 30-40 minuts, però sempre controlant-ho. Depenent de com sigui el forn, mirar si val la pena no posar la funció de coure per la part de dalt perquè no es cremin les verdures.
- Es pot menjar calent o a temperatura ambient.