11/15 Carbassa farcida amb verdures i llevat nutricional

Recepta i fotografia: Núria Roura

Ingredients

  • 2 carabasses (jo he usat de la varietat violí)
  • Porro
  • Pastanaga
  • Mongeta verda
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • Sal marina sense refinar
  • Oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred

Elaboració

  1. entar bé les carabasses i la resta de verdures.
  2. Escalfar el forn a 220º.
  3. Buidar les carabasses, reservar-ne allò que se’n pot aprofitar per al farciment en un bol gran (la polpa) i col·locar les closques en una safata qui pugui anar al forn.
  4. Tallar totes les verdures ben petites (la resta de la carbassa, el porro, la pastanaga i la mongeta). Reservar-ho al bol juntament amb la carbassa.
  5. Salar les closques de la carbassa.
  6. Amanir el farcit de la carbassa amb la sal, l’oli d’oliva i el llevat nutricional.
  7. Amb l’ajuda d’una cullera, farcir les carabasses amb les verdures de manera que quedin molt plenes perquè un cop cuites el farcit es reduirà.
  8. Posar-ho al forn i deixar-ho aproximadament 30-40 minuts, però sempre controlant-ho. Depenent de com sigui el forn, mirar si val la pena no posar la funció de coure per la part de dalt perquè no es cremin les verdures.
  9. Es pot menjar calent o a temperatura ambient.

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites