12/15 Nyoquis de carbassa
Ingredients
- 600 g de carbassa (la carbassa de la foto, un cop pelada i sense les llavors, pesava exactament això)
- 225 g de farina d’arròs (deixar-ne una mica més per enrotllar)
- 2 C de llinosa mòlta
- 8 C d’aigua de qualitat
- 15 g de sàlvia fresca picada fina
- Una mica de nou moscada
- Una mica de sal marina sense refinar
- 1 C d’oli de coco
- Abundant aigua de qualitat per bullir
Per a la salsa
- 2 C d’oli de coco
- 2 dents d’all sense el cor
- 180 g de tomàquets cherry
- 5 g de sàlvia fresca
- 1/8 de tassa d’aigua de qualitat
- Una mica de sal marina sense refinar
Elaboració
- Preescalfar el forn a 175 °C.
- Pelar la carabassa, treure les llavors i tallar-la a mitges llunes. (Es poden guardar les llavors i germinar-les).
- En una safata de forn, posar una cullerada d’oli de coco i la carbassa. Posar-ho al forn durant 30 minuts o fins que la carbassa estigui tova. També podem fer la carbassa al vapor. Tant si es fa d’una manera com de l’altra, és important no cuinar-la massa perquè si no es farà massa aquosa.
- Deixar refredar la carbassa. Un cop freda, retirar-ne l’aigua o l’oli que hagi pogut deixar anar i batre-la.
- Deixar la llinosa mòlta en remull amb 8 cullerades d’aigua durant 15 minuts perquè es faci com una pasta.
- Afegir la pasta de llinosa, la nou moscada, la sal, la sàlvia fresca picada i la farina d’arròs integral al puré de carbassa i barrejar bé tot junt.
- Escampar una mica de farina d’arròs integral sobre el marbre de la cuina o una superfície.
- Agafar una petita quantitat de la massa, aproximadament ¼ d’una tassa, donar-li la forma de salsitxa (vegeu la foto) i després tallar-la a trossos perquè quedi la forma de nyoqui de la mida que desitgem.
- En una paella fer la salsa. Posar l’oli de coco i l’all picat a foc viu, quan l’all ja estigui una mica rossejat afegir la sàlvia, els tomàquets cherry picats i una mica de sal. Anar afegint una mica d’aigua i deixar que es vagi absorbint i la salsa es redueixi.
- En una olla, posar abundant aigua de qualitat a bullir. Quan l’aigua bulli, posar-hi els nyoquis per parts perquè no s’enganxin. Deixar-los uns 2 minuts aproximadament, retirar-los i afegir-los a la paella de la salsa. Deixar coure durant uns 30 segons remenant suaument per aconseguir que la salsa s’integri als nyoquis.
- Servir immediatament i gaudir-ne.