13/15 Hamburgueses de moniato

Recepta i fotografia: Núria Roura

Ingredients (per a 4 hamburgueses)

  • 2 moniatos grans o 4 de petits/mitjans
  • 2 C de farina d’arròs integral (o de quinoa/fajol)
  • 2 C de puré de tomàquet natural i sense sucres
  • 1 C de tahina sense torrar
  • 1 llimona
  • Coriandre fresc tallat ben petit
  • 2 dents d’all sense el cor i trossejats petits
  • Oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred
  • 1 c de cúrcuma
  • Sal marina sense refinar
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Mesclum de fulla verda
  • 1 alvocat

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Posar aigua abundant a bullir per poder fer els moniatos al vapor.
  3. Pelar els moniatos, tallar-los a trossos mitjans i col·locar-los a la vaporera.
  4. Fer els moniatos al vapor durant 20 minuts aproximadament.
  5. Col·locar els moniatos en un plat gran per poder-los aixafar amb una forquilla.
  6. Un cop aixafats, incorporar primer el puré de tomàquet i barrejar. Després l’all trossejat ben petit, el coriandre, el suc de la llimona, la tahina i, finalment, la sal i el pebre. Barrejar-ho tot molt bé.
  7. Donar forma a les hamburgueses amb les mans.
  8. Enfarinar una mica les hamburgueses perquè quedin més cruixents.
  9. Posar les hamburgueses al forn a 200º durant aproximadament 20 minuts.
  10. Servir les hamburgueses amb una mica de mesclum i alvocat, amanit amb una mica d’oli d’oliva i, de manera opcional, amb sal marina sense refinar o, simplement, amb una mica de suc de llimona, una mica de tahina, mostassa ecològica o amb vinagre d’umeboshi. Això és totalment personal!

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites