13/15 Hamburgueses de moniato
Ingredients (per a 4 hamburgueses)
- 2 moniatos grans o 4 de petits/mitjans
- 2 C de farina d’arròs integral (o de quinoa/fajol)
- 2 C de puré de tomàquet natural i sense sucres
- 1 C de tahina sense torrar
- 1 llimona
- Coriandre fresc tallat ben petit
- 2 dents d’all sense el cor i trossejats petits
- Oli d’oliva verge extra ecològic de primera premsada en fred
- 1 c de cúrcuma
- Sal marina sense refinar
- Pebre negre acabat de moldre
- Mesclum de fulla verda
- 1 alvocat
Elaboració
- Preescalfar el forn a 200º.
- Posar aigua abundant a bullir per poder fer els moniatos al vapor.
- Pelar els moniatos, tallar-los a trossos mitjans i col·locar-los a la vaporera.
- Fer els moniatos al vapor durant 20 minuts aproximadament.
- Col·locar els moniatos en un plat gran per poder-los aixafar amb una forquilla.
- Un cop aixafats, incorporar primer el puré de tomàquet i barrejar. Després l’all trossejat ben petit, el coriandre, el suc de la llimona, la tahina i, finalment, la sal i el pebre. Barrejar-ho tot molt bé.
- Donar forma a les hamburgueses amb les mans.
- Enfarinar una mica les hamburgueses perquè quedin més cruixents.
- Posar les hamburgueses al forn a 200º durant aproximadament 20 minuts.
- Servir les hamburgueses amb una mica de mesclum i alvocat, amanit amb una mica d’oli d’oliva i, de manera opcional, amb sal marina sense refinar o, simplement, amb una mica de suc de llimona, una mica de tahina, mostassa ecològica o amb vinagre d’umeboshi. Això és totalment personal!