1- Jar to Go
T’agrada endur-te un púding de chía a la feina per esmorzar però no saps on dur els tòpings? Vols evitar que les amanides et quedin estovades per l’oli o vinagretes? T’has sumat a la moda de preparar els plats en gerres?
Aquest és el teu giny!
Aquesta novetat de Lékué et permet endur-te l’esmorzar o el dinar a la feina de manera pràctica i innovadora. Es tracta d’una gerra amb tancament hermètic que inclou un contenidor ajustable de silicona platí, ideal per separar ingredients humits dels secs.
Us donem algunes idees per fer-lo servir:
- Bastonets vegetals i, dins el contenidor, un hummus de cigrons o llenties
- Amanida de vegetals i quinoa i, dins el contenidor, una vinagreta d’alfàbrega
- Púding de chía amb canyella i, dins el contenidor, un grapat de fruits secs trossejats
- Verdures al vapor i, dins el contenidor, un paté de pastanaga i sardines
- Crema de carbassa i pastanaga i, dins el contenidor, un mix de llavors (carbassa, sèsam i gira-sol)
2- Olla lenta
Et passes el dia amunt i avall, tens poc temps per cuinar però no vols renunciar a cuidar-te i a preparar plats sans, casolans i nutritius? L’olla de cocció lenta pot ser un gran aliat.
Es tracta d’un electrodomèstic que permet cuinar a baixa temperatura (95 o 100 ºC màxim) durant un període de temps llarg. És a dir, ens permet preparar els estofats de tota la vida que les àvies deixaven fent un xup-xup ben llarg. Però no només això, ja que pot resultar una olla molt versàtil per preparar també brous, cuinar al vapor o al bany maria.
Només cal col·locar els ingredients i l’olla lenta farà la resta. A més, hi ha models que tenen l’opció de mantenir el menjar calent un cop s’ha acabat la cocció.
A més, encara que funcioni molta estona, el consum elèctric d’aquests aparells sol ser baix.
3- Porta-pastissos
Quan hi ha aniversaris, t’agrada portar pastissos casolans i saludables? T’ha passat mai que no saps com dur-los i acabes fent equilibris amb la mà? No corris més riscos!
A través d’internet o portals com Amazon en podeu trobar de tota mena o, fins i tot, si us agraden les manualitats, al Youtube hi ha tutorials per fer-vos-els vosaltres mateixos.
4- L’Agenda de l’ETS
L’agenda healthy de l’any!
Enguany, l’equip de dietistes-nutricionistes d’Etselquemenges són els responsables dels continguts de cada mes de l’any de l’Agenda 2019 on hi trobareu menús, receptes i consells per aconseguir una bona salut basada en alimentació natural. A més també hi trobareu continguts extra que esperem que us siguin ben útils: entre altres temes parlem de per què val tant la pena apostar per l’agricultura ecològica i fer gestos diàriament com a consumidors, per tenir més cura del planeta de la que hem tingut fins ara.
Inclou 12 menús i 12 receptes, per a cada mes de l’any, amb plats de temporada i equilibrats nutricionalment per a tenir opcions per a esmorzar, dinar i sopar de dilluns a diumenge. Podeu adquirir l’agenda en català o en castellà.
5- Locions corporals o cremes ecològiques
Els productes de cosmètica o de cura personal són un dels regals més típics de les festes de nadal. Malauradament, però, no tots els productes són iguals!
Per cuidar la pell de manera saludable, hem de triar cremes o locions corporals elaborades a partir d’ingredients naturals i sense químics, que no només ens hidrataran, sinó que també ens nodriran la pell.
Els productes bons sovint també són més cars, per això el Nadal pot ser un bon moment per regalar o regalar-nos aquest tipus de cures corporals.
6- Bosses de cotó per conservar vegetals
Sabíeu que les verdures es conserven més bé si les guardem a la nevera en bosses de cotó? Permeten que aguantin més temps fresques i, per tant, que conservin millor la textura.
Hi ha la creença que les bosses de plàstic també ens poden ajudar amb aquesta funció, però la veritat és que el plàstic no és un bon sistema, ja que atrapa el gas etilè i fa que les verdures passin de madures a passades molt ràpidament. A més, el plàstic no seria l’element més adient mediambientalment parlant. Per això les bosses de coto són la millor alternativa.
Les persones que mengem saludablement tenim la nevera plena de vegetals, així que, si volem conservar-les millor i durant més temps, aquestes bosses són ideals!
A Conasi podeu trobar les Vejibag.
7- Cistell d’espècies
Les espècies son un gran condiment: aporten sabor, ajuden a reduir la quantitat de sal i aporten grans beneficis gracies als seus olis essencials.
Un regal sa i pràctic –i que farà goig a qualsevol cuina– pot ser un cistell amb pots petits d’espècies variades. Podeu adquirir els pots petits de vidre per una banda i, després, omplir-los amb diferents espècies a granel: canyella, gingebre, comí, pebre negre, curri, cúrcuma, garam masala, farigola, romaní, orenga…
8- Packs o vals de benestar
Vivim en una societat de presses i estrès, i sovint trobem pocs moments per relaxar-nos i dedicar-nos temps a nosaltres mateixos.
Per això, un val per a un balneari, aigües termals o massatges pot ser una bona opció per regalar salut, tant física com mental.
>> Aquest que veieu a les fotos, és l’ecoresort Mas Salagros