Pudding xoconanes

El millor d’aquesta recepta és que es prepara de manera molt senzilla, sense necessitat de cap estri especial i només en uns quants minuts. Es pot guardar a la nevera entre tres i cinc dies, i prendre quan vingui de gust: en tornar de la feina, de passejar, de la platja, de fer esport. De fet, els plàtans són ideals quan es fa més esport, ja que contenen sucres naturals fàcils d’assimilar que ajuden a reposar energies, a banda d’electròlits naturals i una aportació de potassi per evitar rampes o espasmes musculars; també ajuden a regular la pressió arterial.

Pudding xoconanes

I no només això, en cas de situacions de tensió o d’estrès o una mica de neurastènia, el plàtan i les bananes poden ajudar ja que tenen un suau efecte antidepressiu, gràcies al triptòfan que conté, un aminoàcid que el cos transforma en serotonina —l’hormona de la felicitat— i que ajuda a millorar l’estat d’ànim, a relaxar i a sentir-se més en harmonia i feliç. 

A més, els plàtans són rics en vitamines del complex B (B1 o tiamina, B2 o riboflavina B3 o niacina, B6 o piridoxina, B9 o àcid fòlic), fantàstiques per a la salut del sistema nerviós i per a la salut cardiovascular.

Aquest púding, però, no és només un caprici per al paladar, sinó un regal de salut per al cervell, gràcies als greixos saludables que conté i al potassi del plàtan, un altre agent antioxidant i antienvelliment que ajuda a combatre el mal oxidatiu, que, si no controlem, pot malmetre la salut cerebral.

El plàtan, i les bananes, també té força ferro; així que, alerta: aquest aliment tan senzill i deliciós ens pot ajudar a produir hemoglobina i ajudar en casos d’anèmia.

Tot i que aquests púdings tenen un gust dolç i una textura molt indulgent, són molt conscients i saludables. Estem de sort! A més, contenen molt pocs ingredients, així que són de bon pair.

Pudding xoconanes

L’element que dóna dolçor és la fruita, no fa falta res més. Feu servir plàtans molt madurs, això és important, ja que la fruita no madura conté força midó que el tracte digestiu és incapaç de digerir i que acaba tenint un efecte tòxic. Deixeu que surtin taques a la pell dels plàtans, i que estiguin tous per fora i melosos per dins. De fet, quan es troben al punt solen a estar d’oferta a les botigues, perquè als clients no els agrada la fruita tacada. Quina incongruència, oi, descartar la fruita en el punt òptim de maduració i quan és més nutritiva només per què té taques per fora? De fet, és la millor que ens podem posar al plat!

És cert que quan la comprem tan madura, la fruita dura pocs dies i comença a fermentar o a fer-se malbé. Però amb dolços com aquest tindreu un pla B per conservar-la, perquè un cop barrejada  amb els altres ingredients, que tenen propietats molt antioxidants, duraran uns quants dies més a la nevera.

Pudding xoconanes

A part d’oferir una protecció extra antioxidant a les bananes, l’oli de coco evita que fem pics d’insulina en consumir les bananes ben dolces. Això és ideal per mantenir els nivells de sucres estables en sang i no fer treballar extra al pàncrees, i afavorir també el sistema immunitari.

Si no preneu cacau, es pot substituir per garrofa en pols. Els púdings xoconanes seran més dolços, però igualment deliciosos. Quan no sigui temporada de cireres, es poden decorar amb alguna altra fruita dolça o neutra sencera o tallada a dauets: figaflor, figues fresques, mangos ben madurs, raïm…

Pudding xoconanes

La recepta

Ingredients
Per a 3 púdings

Pels púdings

Per decorar

Mètode de preparació

  1. Amb una forquilla, aixafeu el plàtan i barregeu molt bé amb la resta d’ingredients per als púdings fins a obtenir una textura gruixuda.
  2. Treure la llavor de les sis cireres, trossejar finament i mesclar homogèniament amb la massa que acabem de preparar.
  3. Poseu aquesta mescla en gotets desemmotllables.
  4. Refrigereu durant mitja hora i desemmotlleu sobre el plat de servir.
  5. Decoreu amb cireres —millor sense pinyol— o altra fruita dolça i xips de coco.

Bon appétit!

 

Consol Rodríguez
Consol Rodríguez

Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana, desenvolupadora de receptes raw food, autora del bloc kijimunas-kitchen.com i del llibre Raw Food Anti-aging

    @kijiskitchen