L’objectiu de l’estada és desconnectar totalment i gaudir del silenci del mar o del xipolleig dels dofins. Menjar bé, respirar, mastegar, no tenir estrès, dormir bé i fer esport. Que difícil que és aconseguir que tots aquests elements es compleixin, oi? Sembla que la vida moderna ens posi obstacles per assolir-ho. sortida-sol

Sovint cal sortir de la ciutat per poder respirar aquest aire d’altura, que diu la metgessa Teresa Guardiola, i omplir pulmons i desintoxicar-nos com a mínim a mil o mil cinc-cents metres d’alçada. Que difícil que és dormir a vegades amb tants maldecaps i que complicat no fer una vida sedentària si treballem deu hores davant d’un ordinador. El col·lectiu de gent que s’adona que no podem seguir així és cada vegada més gran i, gràcies a això, cada dia hi ha propostes originals encaminades a trencar, com a mínim algunes estones, aquesta rutina tan poc saludable.

Des de l’estiu passat, un equip empordanenc organitza el Sea Dzul Experience, estades depuratives del cos i la ment navegant pel Cap de Creus. “Tinc la sort de tenir un hort propi; ens autoabastim i ho carreguem al veler. Els passatgers, que en són vuit com a màxim, si ho volen, poden participar de l’elaboració dels àpats”.

Els menús són vegetarians i ecològics

foto02

I és que, aquí, tot quadra: el menjar és ecològic (veure menú) de temporada i proximitat, els menús són desintoxicants i equilibrats, el contacte amb la natura permet respirar, meditar i connectar amb nosaltres mateixos, desconnectar del tot de la feina, veure un paisatge meravellós que ens hi ajudi i fer ioga per exercitar el cos.

foto01

L’equip neix del projecte NINAM, que estudia els cetacis de la conca nord-occidental de la Mediterrània, i que habitualment organitza expedicions per albirar cetacis i aus marines a la zona del Parc Natural del Cap de Creus. D’aquesta manera, al catamarà i acompanyats del seu capità expert, l’Albert López, podem passar un cap de setmana amb cereals ecològics i, amb una mica de sort, també amb cetacis. “El fet de trobar-te en un espai com és el mar i la geologia del Cap de Creus és impressionant, verge i màgic”. És un espai molt propici per desconnectar i fer una immersió en la natura i en tu mateix. És un gran moment per la retrospecció”, explica la Carme Dolz, pedagoga especialitzada en educació ambiental, sensibilització i participació ciutadana, vegetariana i amiga de l’Albert, a qui feia anys que veia com sortia amb el catamarà i amb qui finalment han ideat aquestes estades. La primavera-estiu de l’any passat ja van fer les primeres sortides i “la gent, el que valora més és el fet de navegar en si mateix, que et transporta”.

Ioga-C

Què es fa?

La sortida comença dissabte al matí i se surt de Roses. Segons la previsió del temps es decideix la localització i el tipus de navegació. Al llarg del dia es fan activitats com ara una meditació o contemplació, pintura de mandales, automassatges, respiracions alternes o mudres, gestos que es fan amb les mans per escenificar gratitud o concentrar-se. El paisatge, el contacte amb el vent, el color intens del mar i el silenci conviden a totes aquestes activitats, que es combinen amb banys purificants. Al vespre es fa, a més, un taller d’astronomia. La nit es passa al veler, en les quatre cabines individuals i grupals i es dorm a una cala com ara la cala Jóncols de Roses o a Cadaqués. Al matí de diumenge es matina per veure la sortida del sol i l’esmorzar en grup consta de cereals ecològics, fruita, patés vegetals, llet de civada, etc. Les sortides comencen aquest mes d’abril i acaben al setembre. En aquest enllaç trobareu totes les dates de les sortides d’aquest 2014.

El preu és de 195 euros (tot inclòs). Cada cap de setmana del calendari té una activitat afegida de col·laboradors externs que ofereixen una xerrada temàtica. El diumenge, es torna cap a les sis de la tarda. Més informació al web de SEA DZUL.

Sortegem una sortida!

Etselquemenges i Sea Dzul han arribat a un acord de col·laboració per a sortejar diverses estades depurtatives individuals al Sea Dzul Experiene. Avui sortegem una plaça pel cap de setmana de Setmana Santa, el 17 i 18 d’abril. Per participar en el concurs només cal que ens expliqueu algun viatge en què hàgiu aconseguit desconnectar i depurar-vos d’aquesta manera a l’apartat de comentaris de la part inferior de l’article, i també fer-vos seguidors del Facebook del Seadzul. Teniu temps de participar-hi des d’avui, 18 de març, i fins diumenge, dia 23.

La guanyadora és l’Adriana que al seu comentari ens ha parlat del Camí de Santiago. Moltes moltes gràcies a tots per participar! D’aquí uns dies tornarem a sortejar-ne un altre! Estigueu ben atents!

seadzul_facebook

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll