Etselquemenges dóna suport a la campanya de targetes regal de La Tavella, una entitat social que, a través de l’agricultura ecològica treballa per a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental sever.

Arriben les festes de Nadal i arriba també la solidaritat. Etselquemenges i La Tavella s’han unit per crear un sistema de bons obsequi perquè aquestes festes pugueu regalar fruita i verdura ecològica als vostres amics i familiars i, a més, contribuir a causes solidàries. Per exemple, part dels diners recaptats es destinaran a un projecte de Mans Unides per a la millora de la producció de fruita a les comunitats rurals de Chaqui, al departament de Potosí, Bolívia.

De fet, a Catalunya no hi ha entitats com La Tavella que ofereixin cistelles de fruita i verdura ecològica confeccionades per un equip de treballadors amb alguna discapacitat individual. Ara fa uns quants mesos l’equip d’etselquemenges vam conèixer aquest projecte i vam creure que havíem d’unir esforços per fer arribar als lectors aquesta iniciativa social.

Hi ha tres opcions de targeta regal:

  • Targeta Regal de 60€ : Una combinació de cistelles de fruita i verdura 100% ecològica, de proximitat i de temporada, amb un pes mínim garantit de 12,5 kg.
  • Targeta Regal de 80€ : Una combinació de cistelles de fruita i verdura 100% ecològica, de proximitat i de temporada, amb un pes mínim garantit de 17,5kg.
  • Targeta Regal de 100€ : Una combinació de cistelles de fruita i verdura 100% ecològica, de proximitat i de temporada, amb un pes mínim garantit de 20kg.

En 72 hores rebreu al vostre domicili una targeta gran de disseny exclusiu. Aquest serà el suport del vostre regal. L’afortunat s’haurà de posar en contacte amb La Tavella i indicar el codi de la targeta, la combinació de cistelles escollida i el punt de recollida.

Les finques de La Tavella estan situades a Cànoves i Samalús i a Santa Maria de Palautordera. Des d’allà, cada setmana, reparteixen cistelles de fruita i verdura ecològiques 100% a 120 establiments distribuïts per tot Catalunya. L’avantatge del mètode de La Tavella és que no t’has d’esperar que et portin la comanda a domicili sinó que la pots recollir als punts de distribució que tinguis més a prop de casa. Els pots consultar aquí.

La Tavella, agricultura ecològica d’impacte social

La Tavella, l’horta ecològica i amb compromís social de la qual us parlem des de fa unes setmanes, és una iniciativa de l’Associació per a la Integració Social del Deficient (AISD), una entitat que fa 28 anys que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Actualment aquesta entitat té una plantilla de 110 treballadors, 75 amb algun tipus de discapacitat psíquica. Us convidem a conèixer una mica més aquesta realitat.

En l’actualitat, a Catalunya, hi ha més de 50.000 persones que tenen algun trastorn mental. I el cert és que es tracta d’una xifra que creix any rere any de manera exponencial. La taxa d’atur que afecta les persones amb malaltia mental se situa en el 85%, i justament l’atur és, per a aquest col·lectiu, l’empenta final per a l’exclusió social definitiva.

En aquest context, La Tavella va néixer com un instrument d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental sever. Un instrument basat en la producció i venda de fruites i verdures ecològiques certificades per Internet amb el format de cistella. És una activitat d’un índex d’ocupabilitat elevat i amb un valor terapèutic alt gràcies al fet que es desenvolupa en un entorn natural i, a més, s’emmarca en un sector amb un gran potencial de creixement, cosa que n’afavoreix la viabilitat econòmica.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll