Catalunya viurà aquest cap de setmana un Sant Jordi de l’alimentació. Amb aquestes paraules ho explica Toni Massanès, director de la Fundació Alícia i un dels promotors de Benvinguts a pagès que se celebra aquest cap de semana arreu de Catalunya i que representa una oportunitat única per redescobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula.

benvinguts-a-pages-1

200 agricultors i ramaders i 450 allotjaments i restaurants obriran les portes de casa seva perquè tots accedim a les seves finques i establiments i coneguem de primera mà com s’elaboren els productes, com s’alimenten els animals, com els cuiden, com elaboren, cultiven i cuinen els aliments. És la primera vegada que es crea un esdeveniment així, que vol arrelar en el calendari dels catalans, i que permetrà, que un dia a l’any, ens posem tots d’acord per fer rutes guiades per l’enorme riquesa de la nostra terra i un reconeixement als pagesos i restauradors que la fan possible.

Al web benvingutsapages.cat trobareu un cercador per comarques, i productes per saber quines finques us rebran i que han preparat activitats i tastos de producte durant tot el cap de setmana. De tot el llistat de productors de verdura, fruita, aviram, cereals, llegums, fruits secs, olis o llegums hi ha desenes d’explotacions amb certificació ecològica.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll