Està previst que visitin la fira unes 25.000 persones que podran participar de 150 activitats diferents. En aquesta tercera edició destaquen els sectors de la cosmètica i la higiene ecològica, un mercat desconegut que representa un gran camp d’inversió per als agricultors, segons la directora de Biocultura, Ángeles Parra. D’entre les activitats destaca el Festival ecològic de la infància Mamaterra, dirigit als consumidor més menuts. Espanya té actualment 1,6 milions d’hectàrees dedicades al cultiu ecològic, la xifra més gran d’Europa. També a València, aquest cap de setmana s’organitza un Seminari de formació d’agricultura biodinàmica. Les associacions organitzadores formen joves que vulguin ser agricultors o ramaders biodinpamics o ecològics, i també la dels tècnics buy bouncy castle canada, sobretot joves, que han contactat amb la necessitat de transformar i adequar els coneixements adquirits en les formacions oficials a aquesta forma alternativa de gestionar les finques. www.formacionbiodinamica.com

Altres activitats del cap de setmana

Aquest dissabte el Mercat de Santa Caterina de Barcelona serà el marc de celebració de la festa dels olis d’oliva verges monovarietals de Catalunya. Els cuiners dels restaurants km0: Allium, Mam i Teca i Montiel, participaran en la trobada amb un taller d’elaboració de salses amb base d’oli verge (13h ). La festa l’organitza Slow Food Barcelona Vázquez-Montalván, amb la col.laboració d’Olisoliva, el Forn Barcelona-Reykjavik i el Mercat de Santa Caterina.

Altres activitats de dissabte:

  • Mercat ecològic a Sant Quirze del Vallès
  • Mercat ecològic a Rupià
  • Taller pràctic de conreu ecològic de ceps i parres al Pla de Manellu (Alt Camp). De 9 del matí a 5 de la tarda. Organitzador: GEPEC-EdC i Associació Xicòria.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll