Es presentaran més de 17.000 productes amb certificació ecològica i les últimes tendències en alimentació, cosmètica i altres sectors bio, a més d’oferir 400 activitats paral·leles. A més, Etselquemenges també hi serà. Vine a veure’ns! No us oblideu de visitar-nos a l’estand 142 de BioCultura!

Alguns dels productes que es presetaran a BioCultura

Alguns dels productes que es presetaran a BioCultura

BioCultura Barcelona 2014 comença amb un gran presagi: des de fa dos mesos, el nombre d’estands per a empreses del sector ha quedat ple, ens explica Ángeles Parra, la directora de la fira. “El Palau ens ha quedat petit, cosa que demostra que el sector ecològic creix de manera sostinguda en volum i en empreses, entre un 12 i un 15% anual”. La 21a edició de la reconeguda fira de productes dedicats a l’alimentació, la salut, l’ecologia i el benestar destacarà per la quantitat de novetats que s’hi presentaran, com ara un gran ventall de productes d’alimentació aptes per a persones amb tot tipus d’intoleràncies i al·lèrgies alimentàries o bé els productes del mar. “Volem marcar un abans i un després en el sector pesquer i aconseguir que la gent descobreixi les bondats del marisc i de les algues ecològiques de casa nostra, més enllà del peix de piscifactoria”, diu Parra.

Productes innovadors i creatius

  • Un bon exemple de les novetats en productes aptes per a tothom és la presentació de la primera beguda ecològica de civada sense gluten de La Finestra sul Cielo, apta per a persones amb celiaquia.
  • L’empresa de productes biològics Biocop presentarà, entre altres novetats, el caldo de miso sense llevat ni sucres afegits, que tampoc conté gluten i és, per tant, recomanable quan hi ha intoleràncies.
  • En la línia de seguir innovant i millorant els productes existents, les begudes de civada Oatly de vainilla i xocolata, per exemple, també fan un pas més renunciant al sucre i substituint-lo per xarop d’atzavara, un endolcidor d’assimilació més lenta i més saludable.
  • Cal Valls, empresa de sucs i conserves vegetals ecològiques, estrena el suc de codony i poma eco, la maionesa amb oli d’oliva verge extra eco o els bastonets de civada integral sense llevat
  • El Granero Integral llança, entre d’altres, el fonio, un tipus de mill cultivat a l’Àfrica occidental i considerat el cereal amb més bon gust del món, sense gluten i molt ric en proteïnes, ferro i aminoàcids. A més, també presentarà la canihua, un pseudocereal semblant a la quinoa, sense gluten, i amb un alt índex de ferro, proteïnes, calci i fòsfor.
  • I a les famoses hamburgueses vegetals, Vegetalia suma una nova varietat amb seitan i xiitake, a més de presentar Cocodrink kids, una beguda infantil de coco i plàtan isotònica, digestiva i refrescant.

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor