• Ens agrada menjar bé, bo i saludable.
  • Apostem per una alimentació basada en productes de primera qualitat, ecològics, integrals, naturals i justos amb els productors.
  • Estem convençuts que la nostra societat necessita millorar urgentment la forma com s’alimenta. Des del web volem crear una nova cultura alimentària.
  • Volem fer arribar informació rigorosa i contrastada al màxim de gent possible perquè puguin fer tries informades. El bombardeig publicitari de la indústria alimentària sobre les suposades virtuts dels seus productes confon, desinforma i, el que és pitjor, genera actituds completament equivocades sobre la nutrició que poden provocar greus trastorns en la nostra salut.
  • Creiem que els aliments són més que la simple suma dels seus nutrients. Un aliment té unes qualitats intrínseques que no es poden reduir a una simple taula de nutrients: els aliments contenen energia vital i aquesta energia vital té uns efectes determinats sobre nosaltres.
  • Pensem que la salut no és un objectiu: és una direcció. O vas en aquella direcció, o no hi vas. És un és un camí cap a la prevenció i l’equilibri físic, mental i emocional.
  • Creiem que la manera com mengem determina la nostra salut, la nostra forma de ser i el nostre comportament. Menjar millor és millorar la nostra societat. Cada aliment té un sentit, i té un efecte físic, mental i emocional. El nostre és el primer web que, basant-se en criteris científics, explica les repercussions que té en la salut física i mental cadascun dels aliments que ingerim. Pensem, com deia Hipòcrates, que l’aliment ha de ser la nostra medicina.
  • Ens interessen els últims descobriments en nutrició i també les filosofies alimentàries tradicionals que han demostrat la seva efectivitat en el transcurs del temps. I volem recuperar el sentit comú.
  • Som oberts i volem tenir un peu a Orient i un a Occident, un en la tradició i l’altre en la innovació. Creiem en la fusió Occident-Orient i pensem que moltes coses millorarien si hi hagués un diàleg més fluid i lliure de prejudicis entre les dues tradicions mèdiques i de pensament.
  • Més enllà d’unes pautes generals que son vàlides per a tothom, pensem que en alimentació no hi ha veritats absolutes perquè cadascú té unes necessitats diferents. No existeixen les dietes miracle, ni les dreceres.
  • Els nens són el futur de la nostra societat. Volem que aprenguin a menjar de forma saludable i que ells i els seus pares siguin conscients de la importància que té l’alimentació en el seu desenvolupament com a persones, en el rendiment escolar i en la prevenció i curació de les malalties més comunes

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll