Divendres i dissabte de Gran Recapte d’Aliments a les capitals de província catalanes

Els índexs de pobresa a Catalunya s’han incrementat arran de la crisi econòmica. Almenys un 20% de la població pateix aquesta situació vital d’exclusió i misèria. Per aquest motiu, des del Banc d’Aliments es va posar en marxa la iniciativa El Gran Recapteamb la intenció de conscienciar la ciutadania i motivar-la a col·laborar solidàriament per millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

Enguany s’arriba a la setena edició, que tindrà lloc el 27 i el 28 de novembre a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. Com que tot el projecte està motivat per institucions sense ànim de lucre es fa necessària la participació de voluntaris per tal d’aconseguir els objectius. L’any passat, més de 23.000 persones hi van participar i es van arribar a recollir 4.685.000 quilos de menjar.

Després, tots aquests productes són distribuïts a les persones de manera gratuïta. Amb això es pretén facilitar l’accés a les necessitats bàsiques com també demostrar que la solidaritat pot canviar les coses i que la implicació ciutadana és important en la lluita pel dret a una alimentació suficient i saludable per a tothom.

Si voleu participar en aquest projecte, no deixeu d’inscriure-us com a voluntari a la seva pàgina web. Recordeu: La unió fa la força.

Amaranta Rendón

Estudiant de periodisme en pràctiques