tomaquets

El tomàquet és un producte imprescindible per a la gastronomia catalana, per aquest motiu el centre d’investigació ODG i la revista Soberanía alimentaria han creat una peça que intenta aclarir el procés productiu d’aquesta hortalissa tan comuna. L’objectiu és demostrar com, en els últims anys, s’ha perdut més del 40 % de la producció local del fruit de la tomaquera. D’on provenen els tomàquets que es venen a Catalunya? El recorregut s’inicia als països d’origen i acaba amb l’arribada als grans majoristes (Mercabarna).

Aquesta solanàcia podria deixar de cultivar-se als camps catalans, una possibilitat que no sembla tan increïble quan s’analitzen les xifres dels darrers anys. Els productors locals, incapaços de competir amb els preus dels tomàquets que arriben –molt més baixos−, es veuen obligats a deixar de produir-los. Què comporta, tot això? Com es pot solucionar? Totes aquestes qüestions queden reflectides a La Ruta del Tomàquet, una peça que pretén conscienciar la població i analitzar una problemàtica cada cop més gran.

El documental es projectarà avui dilluns, 29 de juny, a l’Auditori del CCCB (C/ Montalegre, 5).

 

Amaranta Rendón

Estudiant de periodisme en pràctiques