La fam suposa una amenaça diària per a 795 milions de persones al món; de fet, la desnutrició aguda representa el segon motiu de mortalitat infantil. Per aquesta raó, des de la Fundació Acció Contra la Fam es treballa per combatre i prevenir aquesta situació mitjançant iniciatives com “Restaurants per la fam”.

Enguany és la setena edició de la campanya i tornarà a rebre el suport del xef català Joan Roca com a padrí. El projecte pretén recaptar al llarg dels mesos de setembre i novembre una petita part del preu d’alguns plats oferts en les cartes dels restaurants col·laboradors. L’any passat van tenir la col·laboració de 861 establiments de tot Espanya, i es van recaptar més de 160.000 euros.

Entre els cuiners que participen en la iniciativa hi ha Quique Dacosta (País Valencià), Paco Morales (Andalusia) o Kolko Rodero (Navarra), entre altres personatges rellevants en l’àmbit gastronòmic nacional i internacional que intenten conscienciar i mobilitzar la societat per mitjà d’aquesta campanya.

Els establiments que vulguin col·laborar s’han d’inscriure a www.restaurantescontraelhambre.org. Un cop formalitzada la participació, Acció Contra la Fam facilita a l’establiment un seguit de materials promocionals a cost zero perquè pugui identificar-se com a part del programa i indicar a la carta quins són els “plats que més alimenten” és a dir, els que serviran per destinar entre 0,50 i 2 euros a la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició infantil.

Els clients, per la seva banda, tenen tres maneres de col·laborar: sol·licitar els plats o menús “que més alimenten” als establiments, fer un donatiu a les bústies instal·lades als locals o enviar un SMS amb la paraula HAMBRE al 28010. 

Amaranta Rendón ÁngelAmaranta Rendón

Estudiant de Periodisme i Humanitats