Onze empreses productores d’aliments ecològics, juntament amb Can Perol i La Tavella, creen un projecte empresarial i social nou, impulsat per la Fundació Catalunya-La Pedrera, per fer arribar aliments ecològics a mercats, cistelles, botigues i a tots els supermercats Bonpreu.

mans

Imatge del web 2147MANS.cat

L’evolució de l’agricultura ecològica a Catalunya ens dóna cada dia projectes nous. Acaba de néixer un projecte molt ambiciós que farà que molts catalans tinguin accés a l’alimentació ecològica amb menys esforç. 2147 MANS és el nom de la flamant cooperativa i també de la marca que comercialitza els aliments. A més, a 2147Mans hi treballen persones amb discapacitats intel·lectuals o amb malalties mentals.

Per què 2147 MANS?

2147 MANS és el nom de la nova cooperativa social i també la marca única dels productes que comercialitzarà. Les onze empreses productores de la nova cooperativa donen feina a 1.074 persones. La marca intenta reflectir la unió d’esforços de cadascuna d’aquestes mans (1074 multiplicat 2 mans són 2148). La voluntat de deixar la marca en una mà menys intenta reflectir que les persones que treballen a la cooperativa tenen una discapacitat però la superen unint-se.

La cooperativa ja ha iniciat la comercialització a través de la gran distribució amb un acord amb el Grup Bonpreu, una cadena que des del 2005 ja ven productes ecològics i de Km0. Aquest mes de gener ja s’han començat a distribuir productes frescos i de quarta gamma a 112 dels 156 supermercats que té Bonpreu i Esclat. De moments ja s’estan venent hortalisses, fruites, brous de carn i de peix, cremes, faves i pèsols; els pròxims mesos, l’oferta s’anirà ampliant.

Una de les limitacions de l’agricultura ecològica és tenir la capacitat d’abastir el consumidor tenint cura de tots els processos de cultiu, producció i distribució del producte. Per això, durant tots aquests mesos de feina, els productors han estudiat molt bé com fer-ho possible i “arribar al màxim de gent possible, sabent que hi ha un llarg camí per aconseguir trobar l’equilibri entre la producció i la demanda”, diu Andreu Vila, soci de Can Perol i una de les ànimes del projecte. La cooperativa rebrà cada matí una comanda de Bonpreu per servir l’endemà a primera hora al centre logístic que la cadena té a Hostalets de Balenyà. Els productes s’han de collir, traslladar al centre logístic de la cooperativa a Sant Vicenç dels Horts, on s’envasaran en safata, bossa, malla, retràctil o bé en caixes per vendre a granel. 2147 MANS, que neix amb una inversió inicial de 170.000 euros, es vol posicionar com una oferta de productes de la terra, ecològics i assequibles al públic en general. 

mans aliments

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll