La idea va sorgir al restaurant Calders de Coma-ruga, al Vendrell, d’on és la creadora, i dijous es va inaugurar l’exposició al mateix restaurant en un sopar amenitzat, a més, per l’espectacle “Miniatures”, de Montse Solé, Montse Olivé i el músic Joan Masdéu. “Els canvis culturals i els aliments més refinats provoquen que, al final dels àpats els tovallons estiguin molt més nets que abans”, deia Solé a la presentació.

L’artista també recordava que “als tovallons s’hi han escrit textos o dedicatòries importants i, fins i tot, s’han signat contractes”. Montse Solé s’ha envoltat de cantants, periodistes i actors per acabar de donar forma a l’exposició. En aquest cas, noms com les cantants Anna Roig i Lídia Pujol, el crític musical Pep Blay, l’actriu Txe Arana, els humoristes Faixedas i Xuriguera i el periodista Xavier Sanjuan han expressat en un tovalló en blanc els seus pensaments en forma de frases o dibuxos. L’equip d’etselquemenges, que ha apadrinat l’exposició, ha escrit una de les seves màximes: la coneguda frase d’Hipòcrates “L’aliment és la teva medicina”.

L’objectiu és que l’exposició sigui itinerant i que altres restaurants del territori vulguin participar en aquesta iniciativa poètica, artística, musical i gastronòmica.

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll