En el seu tercer aniversari, Etselquemenges té el plaer d’estrenar-se a Biocultura Barcelona 2014. Des del dijous 8 de maig i fins al diumenge 11, a l’estand 142 del Palau Sant Jordi trobareu l’equip de la revista participant en la 21a edició de Biocultura, la fira internacional dedicada a l’alimentació, la salut, l’ecologia i el benestar més rellevant d’Espanya i del sud d’Europa.

Veniu a visitar-nos i aprofiteu els descomptes i sortejos!

Veniu a visitar-nos i podreu fer-vos socis de l’Ets a meitat de preu! En comptes dels habituals 60 € anuals, podreu obtenir el carnet de soci per 1 any per 33 € (pagant en metàl·lic a la fira). A més, també podreu adquirir els primers àlbums per a la cuina amb receptes DETOX de la Montse Vallory. Veniu a primera hora per comprar la nostra bossa. Us anirà molt bé per a les compres que feu a la fira. A Biocultura les bosses de l’Ets estaran rebaixades: de 9,95 a 7,50 €. L’entrada a la fira té un cost de 6 €, però recordeu que, si durant aquests dies, aneu a un dels restaurants de la Ruta del Cereal Bio i us emporteu el tiquet segellat, a l’entrada de professionals de Biocultura us donaran una entrada extra gratuïta.IMATGE WEB BIOCULTURA-1

Biocultura se supera any rere any

La fira internacional de productes ecològics i consum responsable aquest any tindrà la participació de personalitats de primera línia en el sector com Nani Moré, Olga Cuevas, Lucía Redondo, Mireia Anglada, Miquel Pros o Javier Andrés Medvedovsky. Com cada any, Biocultura vol demostrar que és possible una altra manera de produir, de consumir i de viure. Per això, durant aquests quatre dies, la fira desplegarà més de 700 expositors de productes ecològics d’alimentació, cosmètica, higiene, tèxtil, bioconstrucció, etc. I oferirà més de 300 activitats de tota mena vinculades a la salut i al benestar, com ara cuina en directe, exposicions, xerrades, demostracions de teràpies alternatives o massatges, entre moltes altres, a més de l’habitual fira Mamaterra, dedicada als més menuts. Una de les grans novetats de la fira d’enguany són les IV Jornades de menjadors ecològics, que tindran lloc el dissabte al matí, en què la directora de l’Associació i col·laboradora d’Etselquemenges, Nani Moré, oferirà una xerrada a les 11.15 h explicant com podem transformar els menjadors de les escoles en un model de qualitat, salut, educació, sostenibilitat i justícia. Un projecte que tira endavant gràcies al mecenatge i a les microdonacions de molts lectors d’Etselquemenges que van voler posar el seu gra de sorra en la transformació dels menjadors dels nostres fills.

Noms de referència de l’alimentació saludable

Biocultura també té l’orgull de presentar un programa farcit de xerrades amb les personalitats de referència de l’alimentació saludable a Catalunya i a Espanya que molts lectors de la revista ja coneixereu bé. En aquesta edició, us en destaquem les següents:

 • Colesterol, amic o enemic”, dissabte, a les 18.00 h, a la sala 11. Amb Olga Cuevas, directora de l’IFPS Roger de Llúria, doctora en bioquímica, especialista en alimentació i salut i col·laboradora d’Etselquemenges.
 • Greixos, una confusió molt grossa”, dissabte, a les 19.00 h, a la sala 11. Amb Lucía Redondo Cuevas, professora del cicle de Dietètica en IFPS Roger de Llúria, diplomada en dietètica i nutrició, graduada en MTC i col·laboradora habitual d’Etselquemenges.
 • L’instint del raw food”, dijous, a les 19.00 h, sala 11. Amb Javier Andrés Medvedovsky, xef de cuina, creador d’Espiritual Xef i un dels cuiners especialitzats en cuina crudívora més rellevants del país. Actualment participa a la Segona Ruta del Cereal Bio.
 • Showcookings eco gastronòmics amb Mireia Anglada, cuinera especialista en alimentació saludable i col·laboradora habitual d’Etselquemenges:
  • “La versatilitat del seitan i del tempeh”. Divendres, a les 15.00, a la sala 10.
  • “Receptes i idees per a celiaquia o intolerància al gluten”. Dissabte, a les 12.30 h, a la sala 10.
  • “Tècniques de cocció per minimitzar la pèrdua de nutrients dels aliments”. Dissabte, a les 17.30 h, a la sala 12.
  • “Cuinar amb productes de coco. Receptes i usos”. Diumenge, a les 13.00 h, a la sala 10.

Per a més informació, consulteu el web de Biocultura.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor