A través de la coneguda plataforma Verkami, l’ETS demana el suport dels lectors per finançar Boníssim Europa, un projecte ambiciós i innovador que traçarà una ruta gastronòmica saludable europea. Els reporters de la secció “Blogs”, la Clara Balmaña i en Pau Sabater, s’han penjat la motxilla per conèixer les principals ciutats on hi ha projectes de webs semblants a l’ETS i, amb els seus responsables, descobrir els racons saludables més desconeguts. Amb la motxilla a l’esquena i un tiquet InteRail a la butxaca, la Clara Balmaña i en Pau Sabater han creuat els Pirineus a la recerca dels millors bloguers de cuina saludable d’Europa. Els dos autors de la secció de “Blogs” d’Etselquemenges han iniciat així un viatge que els portarà a recórrer França, Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Dinamarca i Suècia, acompanyats per uns guies de luxe: els millors creadors d’espais web d’alimentació saludable del continent, que els descobriran els racons preferits de les seves ciutats així com maneres d’alimentar-se de manera conscient i poc conegudes a casa nostra. A la pàgina de Verkami podreu llegir tota la informació, veureu el vídeo promocional i descobrireu les recompenses per ajudar-nos a fer-ho possible.

imatge-bonissim-europaBoníssim Europa és un projecte periodístic culinari que pretén establir vincles d’estils de vida saludable entre Europa i Catalunya a través de bloguers gastronòmics de referència. La secció “Blogs” de la revista digital Etselquemenges s’obre a Europa. Els autors de la secció s’han penjat la motxilla per fer una immersió cultural i gastronòmica a sis països d’Europa (França, Anglaterra, Alemanya, Holanda, Dinamarca i Suècia) on entrevistaran els autors dels blogs saludables més influents i que són autèntics referents a les seves ciutats.

Amb les entrevistes i els vídeos que faran elaborarem una guia saludable d’Europa per a viatgers que volen descobrir racons saludables quan viatgin a aquestes ciutats europees. Serà la primera guia turística europea que prioritzarà establiments, negocis, cooperatives, restaurants i racons per traçar itineraris en què l’alimentació saludable sigui el fil conductor del viatge.

On són la Clara i en Pau?

Si no et vols perdre cap dels detalls de la ruta que estan fent els dos reporters d’Etselquemenges, pots seguir-los a través del blog i el Facebook de Boníssim Europa. En tot dos espais, trobaràs galeries d’imatges i curiositats com ara l’increïble alçada de les bledes bio de la Provença francesa. No t’ho perdis!

La nostra filosofia de treball és que la secció “Blogs” d’Etselquemenges.cat sigui 100% “slow”, és a dir, que la Clara i en Pau entrevistin els bloguers passant-hi el dia i també compartint algun àpat o estona de la seva quotidianitat, preferiblement a casa seva i deixant que les idees, projectes i recomanacions flueixin. Per tant, “teníem molt clar que en aquest projecte volíem seguir la mateixa línia per acostar-nos realment a les persones que coneixerem. Així, les dues pautes que ens hem marcat són fer un viatge sostenible, és a dir, penjar-nos la motxilla i viatjar amb un tiquet InterRail per fer una ruta física i pausada que travessi el continent. El tren ens ajudarà a recórrer el territori per anar-nos impregnant del canvi paisatgístic i arquitectònic de cada país i ens transportarà a una velocitat que ens permetrà assimilar els canvis. I la motxilla ens ofereix la flexibilitat d’adaptar-nos a les situacions i als canvis que sorgeixin”, diu la Clara. I el segon aspecte, afegeix en Pau, és la immersió cultural. “Creiem que és molt important impregnar-nos de la cultura autèntica, local de tots els pobles i ciutats que visitem. Intentarem allotjar-nos a casa de tots els bloguers que vulguin o puguin i que siguin ells els que ens acompanyin a fer la seva ruta saludable per la ciutat. D’aquesta manera volem descobrir els llocs que realment visiten les persones que porten una vida saludable a tots aquests països europeus”.

PER QUÈ US NECESSITEM?

Els diners els destinarem a la producció i postproducció de les entrevistes escrites i audiovisuals que anirem penjant al web, mes a mes, a partir de setembre. Els costos del viatge, que es duu a terme aquest mes de juny, ja els cobreix Etselquemenges però necessitem suport econòmic per a la postproducció de tot el material. Si aconseguim el finançament, a partir del mes de setembre, i durant mig any, es començaran a publicar les entrevistes i vídeos editats i finalment editarem la “Guia saludable per Europa” en digital. El projecte també vol aconseguir que aquests bloguers vinguin a Barcelona a oferir cursos de cuina saludable.

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll