Teresa Forcades, Josep Pàmies i Txumari Alfaro són algunes de les cares conegudes que participaran aquest dissabte i diumenge a la Fira Alimentació i Salut a Balaguer, unes jornades farcides d’expositors, conferències, tallers i degustacions; dos dies d’activitats bio per ensenyar, aprendre, compartir,

menjar, beure i gaudir.

Fira d'alimentació i salut a Balaguer

Fira Alimentació i Salut a Balaguer

Seguint amb la defensa de la biodiversitat i la sobirania alimentària de tots els pobles, l’Associació Slow Food Terres de Lleida s’uneix durant un cap de setmana amb la Dolça Revolució per organitzar la Fira Alimentació i Salut de Balaguer, unes jornades que reuniran productors, consumidors i persones relacionades amb el món de l’alimentació i la salut

naturals.

La fira, oberta dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre, oferirà expositors, conferències, tallers i degustacions per a tots els gustos, i a més disposarà d’una àrea per als més menuts. De totes les activitats, segurament, un dels reclams més potents seran les ponències que faran personalitats destacades del món de la salut i l’alimentació, com ara la metgessa, monja benedictina i doctora en salut pública Teresa Forcades, que diumenge, a les onze del matí, parlarà sobre la medicalització de la societat agafant com a exemples la sexualitat i la beguda. El pagès i activista Josep Pàmies també aprofitarà l’ocasió per presentar el seu nou llibre Una dolça revolució, una obra que reflexiona sobre l’agricultura ecològica, la lluita contra els transgènics, les plantes medicinals i altres formes de sanació alternatives. També el conegut naturòpata, divulgador i presentador de televisió Txumari Alfaro posarà el seu gra de sorra amb una xerrada sobre medicina a la cuina.

Els visitants a la fira podran participar als tallers de còctels saludables, de rebosteria amb estèvia, de cosmètica natural, de sanitat vegetal en agricultura ecològica o de com jugar amb els llevats per fer pa sense màquines i artefactes, entre d’altres. A més, també estaran convidats al racó del tast: un espai que conjugarà colors, gustos i textures on es podran degustar coques i panadons, cervesa artesana, fruita seca, vins, patés, formatge i, fins i tot, fer un tast organolèptic de catorze xocolates diferents.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor