El dijous 3 de maig, l’aparador de referència de la collita ecològica mediterrània obre les portes a 80.000 visitants, convidats a recórrer els més de 700 expositors que engalanaran el Palau Sant Jordi fins al 6 de maig.

Pels qui creuen que l’etiqueta “eco” només es pot penjar als productes d’alimentació, la Fira Biocultura demostrarà fins a quin punt podem reconduir tot el que comprem cap a un consum més conscient i sostenible. Sectors tan diversos com el de la cosmètica, el del tèxtil orgànic, el dels ecomaterials, el dels mobles i la decoració per a l’habitatge, el de les energies renovables, el de les teràpies i les medicines complementàries, o, fins i tot, el de la música i els llibres, mostraran el seu catàleg de productes respectuosos amb el medi ambient a professionals i consumidors d’arreu del món.

Un dels plats forts d’aquesta edició del Biocultura el servirà la passarel·la de moda sostenible Ecofashion, que, sota el lema “Confia en el que vesteixes” (Trust what you wear), donarà a conèixer noves tendències, firmes i dissenyadors de l’alta costura ètica.

A més, més enllà dels centenars d’expositors, de les àrees del treball en xarxa i de les activitats comercials, Biocultura es vol implicar en la reeducació dels hàbits de consum i per això oferirà més de 200 activitats relacionades amb la informació i la difusió de models nous de compra responsable.

I, per acabar-ho d’arrodonir, un espai per als més petits! Durant els tres dies del Biocultura, es destinarà una part del recinte del Sant Jordi a la sisena edició de MamaTerra, una versió infantil de la fira verda que acollirà una gran varietat d’activitats lúdiques destinades als nens i nenes i a les persones responsables d’educar-los.

Altres activitats de la setmana

Divendres 27 d’abril

Dissabte 28 d’abril
  • A les 11 h. Conferència “Principis i fonaments de la gestió sanitària en ramaderia ecològica“. A càrrec del dr. Carmelo Garcia Romero (SEAE). Mercat Món Empordà de Torroella de Montgrí.
Diumenge 29 d’abril
  • A les 12 h. Conferència “Aliments ecològics i societat“. Restaurant El Fort d’Ullastret.
Dilluns 30 d’abril
Dimecres 2 de maig

Vols guanyar una entrada doble per anar al Biocultura?

Sortegem 20 entrades per a dues persones per assistir a la fira de productes ecològics i consum responsable de Barcelona. En vols una?

Per participar al sorteig només cal que deixis un comentari en aquest article responent a la pregunta “Què
t’agrada trobar en una fira d’alimentació?
”.

Que tinguis sort!

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor