L’Ajuntament de Navàs i l’Associació Menjadors Ecològics organitzen unes jornades per la sobirania alimentària el diumenge 21 de maig a l’Institut Escola Sant Jordi.

La trobada inclourà activitats per tots els públics, amb l’objectiu d’educar i conscienciar la comunitat de la importància d’implementar un sistema de producció i alimentació ecològica i de proximitat.

Durant el matí tindrà lloc una jornada popular amb activitats relacionades amb l’alimentació saludable; xerrades, tallers i jocs crearan un espai ideal per l’aprenentatge de petits i grans. Conjuntament es farà una jornada tècnica amb diferents grups de treball on poden participar productors, cuiners, mestres, associacions de mares i pares d’alumnes, gestors de menjadors, dietistes i l’administració pública, entre d’altres, per reflexionar, debatre i prendre acció cap al canvi. Per més informació i inscripcions clica aquí.

Les jornades clouran amb un dinar popular saludable, sostenible i just organitzat pels CHEFS2020 (xarxa de cuiners i cuineres de menjadors ecològics i de proximitat). Per només 10 euros ofereixen aquest menú deliciós amb ingredients ecològics i produïts majoritàriament per productors catalans.

  • 1r plat: Arròs amb verdures i salsa de remolatxa
  • 2n plat: Hamburguesa de cigrons i bolets amb amanida de l’hort
  • Postres: Pastís de pastanaga amb xocolata

Per què és important la sobirania alimentària?

La sobirania alimentària ens planteja una visió alternativa al model de consum alimentari actual. Reivindica el dret dels pobles a definir les seves pròpies polítiques agràries i alimentàries, prioritzant aliments de qualitat, produïts de forma sostenible i ecològica i de comerç local.

Participa i compra el teu tiquet.