Durant les sessions, la xef en cap de l’Ets explicarà com cal planificar un menú complet i farà un show cooking que acabarà amb una degustació del que s’hagi cuinat. Cursos antiinflamatoris, menús nutritius i depuratius.
Tal com us anunciàvem en aquest article, la xef en cap de l’Ets torna a la càrrega amb l’obertura de nous cursos de cuina saludable a partir del mes de març. En aquesta ocasió, Montse Vallory dirigirà sis sessions monogràfiques dedicades a la cuina de primavera i a les seves peculiaritats en què els participants aprendran com cal elaborar un menú complet a partir d’algunes de les receptes publicades al directori de receptes de l’EQM, tant de les que són accessibles per a tothom com de les que són d’accés exclusiu per als socis.
Cada sessió anirà orientada a aprofundir en temes molt concrets. En la primera classe, per exemple, Vallory se centrarà en els esmorzars reforçants i nutritius i explicarà diferents opcions perquè cadascú trïi la que més l’hi convingui: cereals de gra sencer, flocs, musli, farina en forma de pa o de creps, en versió dolça o salada. També explicarà quins fermentats serveixen per activar la flora intestinal, com cal torrar les llavors per preservar-ne els àcids grassos i com s’aconsegueix una proporció equilibrada d’omega-3 i omega-6 a l’esmorzar. La xef elaborarà les receptes de sopa de miso i wakame, pastís salat de mill o crema de cereals amb flocs de civada, entre altres.
La segona sessió, en canvi, estarà dedicada a elaborar un menú antiinflamatori per tractar problemes com l’artritis, l’inflamació de l’intestí, al·lèrgies, etc. En aquesta classe, Vallory ensenyarà com es pot combinar la cúrcuma amb el pebre negre per potenciar-ne l’acció antiinflamatòria, mostrarà una alternativa al peix a la brasa o fregit, parlarà dels grans beneficis del lli mòlt i donarà totes les claus perquè els participants aprenguin a preparar correctament el te verd. Durant el show cooking, la xef prepararà, entre altres receptes, la crema de carbassa amb cúrcuma fresca, gingebre i romaní, batut cremós de nabius amb llavors de lli i estèvia o paella vegetariana a la marinera.
Les classes de cuina, que tindran una durada de dues hores i mitja cadascuna, es faran a l’aula de cuina de Bio Space, a Barcelona. Els socis de l’Ets tindran un descompte del 10% en la inscripció dels cursos i podran assistir a cada monogràfic per 45 euros, en comptes dels 50 euros per classe del preu general.
La setmana que ve us donarem més detalls i tota la informació sobre les dates, els temes dels monogràfics, les receptes que s’elaboraran i les vies d’inscripció.
Activitats de la setmana
Divendres, 22 de febrer
- Fira de l’oli de les Terres de l’Ebre (fins diumenge). Jesús.
Dissabte, 23 de febrer
- Taller de “Sabons artesanalas ecològics”. De 10.30 a 13.30 h. A càrrec de Rosa Ana Segura. Barcelona. . Inscripcions: rosaanaseguracuella@gmail.com o al 676 428 334.
- Taller de cuina vegetariana i saludable. De 10.15 a 11.45 h. A càrrec d’Ivanna Gómez. Tonka Bar. Barcelona.
- Fira Vegà. De 13.00 a 23.00 h. Carrer Carders, 12. Barcelona.
Dimecres, 27 de febrer
- Xerrada “Autogestió de la salut”. A les 18.00 h, a càrrec de Jordi Vinadé. Cal reservar plaça a Herbodietètica Coliseum. Barcelona.
Dissabte, 2 de març
- “Belle Époque, Cuina & Cabaret” (també els dies 9, 16 i 23 de març). Restaurant Rosa dels Vents, del Sallés Hotel & Spa Cala del Pi. Esdeveniment del cicle gastronòmic “Lírica Culinària”. Platja d’Aro.
Explica’ns la teva activitat
Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat