Els dimecres de juliol, Enric Hercé, xef de l’Hotel Cala Pi de Platja d’Aro, ofereix un cicle de música i gastronomia americana amb ingredients de proximitat i ecològics. La tercera edició d’una barreja de cuina tradicional americana i producte empordanès servits

en un entorn amb vistes delicioses i música de Nova Orleans, jazz tradicional, rock-and-roll, country, gospel o rhythm-and-blues.

Piscina amb vistes al mar a l´Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro Hotel Cala del Pi de Platja d´Aro

Amb un bigoti dalinià i un barret negre de cuiner perfectament col·locat i planxat, Enric Hercé és un mestre als fogons del Sallés Hotel & Spa Cala Pi de Platja d’Aro, i a la província de Girona és, des de fa dècades, un xef molt reconegut. Hercé és un gran coneixedor de la cuina empordanesa, des de Josep Pla i fins avui, de l’Empordà interior i de la costa marinera, la del millor peix. Treballa amb productes de proximitat i ara, també, ecològics: “Cada dia cuinem els millors peixos i marisc del port de Palamós, i ja fa temps que ens arriben verdures i llegums magnífics dels horts de la Vall d’Aro, on alguns pagesos de confiança, fins i tot, planten les espècies de tomàquets i patates que els demanem. I ara, a més, hem fet un pas endavant amb la introducció de carn ecològica. La vedella prové de la granja, Mas el Cros, del Parc Natural de la Garrotxa, que cria vedells de la raça Limousine i té molta cura del benestar dels animals, i és clar, fa servir només productes naturals. La carn és molt tendra i gustosa. Els pollastres de l’Enric provenen de la granja Viu Bé, són ecològics, criats en semillibertat, a l’aire lliure, i alimentats exclusivament amb productes 100% naturals i orgànics, sense transgènics i amb la garantia i certificacions de pinso i gra ecològic.

Hercé és un gran xef, però, a més, és fotògraf, pintor i artista gràfic. La seva creativitat, empenta i motivació per engegar projectes nous fan que organitzi sopars amb espectacle al restaurant de l’hotel. Des de fa tres edicions, pels voltants del 4 de juliol –coincidint amb la celebració als EUA del Dia de la Independència– organitza un cicle de música i cuina americana en què cada dimecres de juliol s’ofereix un menú i concert diferent: música de Nova Orleans, jazz tradicional, rock-and-roll, country, gospel i rhythm-and-blues i un menú ianqui amb producte saludable i empordanès: una combinació única.

“La cuina tradicional dels Estats Units, d’abans de la colonització, eren el gall dindi, les patates, pebrots i cogombres, les faves i el blat de moro; avui continuen sent importants en els receptaris originals i hi hem de sumar els ingredients, tècniques i cultura gastronòmica dels immigrants que van arribar d’Europa, l’Àsia i l’Àfrica”. Al menú se serveix una amanida de col clàssica, una sopa freda de tomàquet, pastissets de cranc típics de Maryland o gambes criolles; el segon pot ser peix espasa a l’estil negre cajun (macerat amb ceba en pols, sal d’all, pebre vermell, comí mòlt, mostassa en pols, caiena, orenga i farigola), pollastre rostit, eco és clar, amb taronges a l’estil californià o big burger de mitja lliura amb cheddar. Per postres, pastissos de gerds, de poma, formatges o cobbler de préssec a l’estil de Texas.”La cuina americana és una altra gramàtica. Quan veus les receptes penses que no quedarà bé perquè no té res a veure amb la cuina europea i els referents als quals estem acostumats però un cop acabes, queda de pel·lícula també”, m’explica Hercé que es reserva una aparició estelar absolutament sorprenent pel final dels sopars.

I vins ecològics i DO Empordà: el blanc Caminante de Terra Remota que té el certificat ecològic des d’aquest any i tot un descobriment: un Rioja ecològic fet per un veí de platja d’Aro Empòria ekho. Les vinyes són a la Rioja on és més difícil lluitar contra pesticides i químics al camp. Utilitzen dent de lleó per evitar plagues i per això representen l’insecte a

l’etiqueta.

Les Nits de Jazz Swing & American Traditional Cuisine formen part del Cicle Gastronòmic Lírica Culinària, que durant l’any presenta diverses propostes gastromusicals.

Nits de Jazz Swing & American Traditional Cuisine va obtenir molt d’èxit l’estiu passat. Aquestes jornades formen part del Cicle Gastronòmic Lírica Culinària, que al llarg de l’any presenta diferents propostes, en què es fa evident la relació entre cuina i música, que s’uneixen en complicitat harmònica per fer de cadascuna de les cites, autèntics esdeveniments gastromusicals. El mes de març “recreem la Belle Époque francesa amb música i espectacles inspirats

en el món del cabaret, amb un menú inspirat en quatre cuiners representatius d’aquest ambient, com ara el català Ignasi Domènech (Manresa 1874-1956) o el gran Auguste Escoffier (1846-1935).

I si voleu que la nit sigui rodona, aprofiteu la vetllada i reserveu una nit a l’hotel, que, ara, a l’estiu, la piscina i la Cala Pi, al davant, el converteixen en un dels paratges més bonics de la Costa Brava: la Costa Brava de les pinedes, les roques i els camins de ronda combinats amb el blau del mar. Per allotjar-vos a l’hotel, us recomanem que cerqueu bones ofertes en portals de reserves per internet.

Si feu la reserva pel sopar, podeu dir que hi veniu perquè ho heu llegit a etselquemenges.

Restaurant Rosa dels Vents
Sallés Hotel & Cala del Pi
Av. Cavall Bernat, 160
Platja d’Aro (Girona)
Tel.: 972 82 84 29 Fax: 972 65 06 70

http://www.hotelcaladelpi.com

Núria Coll

Núria Coll
Directora d'etselquemenges