La fira de productes ecològics i consum responsable ja ha aterrat a Barcelona. De dijous a diumenge, els visitants al Palau Sant Jordi podran endinsar-se en l’extens món de la compra sostenible i dels productes ecològics, que va molt més enllà de l’alimentació i abraça sectors com el tèxtil, la cosmètica o la decoració, com ja us anunciàvem en aquest article.

Entre les moltes activitats que es portaran a terme durant aquests dies al Biocultura, destaca el Festival Mamaterra, una iniciativa que no vol deixar els nens i nenes fora de joc. Tenint en compte que els petits seran els consumidors del futur i els hereus del planeta, Mamaterra aposta per l’educació i la divulgació de pautes de consum i hàbits alimentaris respectuosos amb el medi ambient. D’aquesta manera, Biocultura completa un programa apte per a tota la família.

El projecte Mamaterra farà protagonistes els nens, que podran participar en les diferents activitats i tallers, i es convertiran en enginyers agrònoms, cuiners, experts en energies renovables, artistes, etc. Sales de lectura i de projeccions audiovisuals, tallers de cuina, de construcció ecològica, actuació de titelles, pallassos, parc de jocs, i tota mena d’activitats lúdiques, artístiques i educatives, perquè pares, educadors i nens s’ho passin bé mentre aprenen més de les alternatives de consum responsable que hi ha.

Altres activitats de la setmana

Divendres 4 de maig

  • Mercat agroecològic d’Olot.

Dissabte 5 de maig

  • La Fira Verda del Maresme. Teià.
  • Mercat de pagès agroecològic. Plaça Pep Ventura, Sant Cugat del Vallès.
  • Mercat ecològic del Vallès. Sant Quirze del Vallès.
  • Taller Clown i Gestalt (fins al diumenge 6 de maig). La Caseta de la Coma de Burg.
  • Fira de la maduixa. Canet de Mar.

Diumenge 6 de maig

  • Fira de la maduixa. Sant Iscle de Vallalta.

Divendres 11 de maig

  • Jornada “Métodos sostenibles para el manejo de la agricultura en España”. Madrid.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor