Una de les grans novetats d’aquest curs és l’inici de les classes a l’Institut de Ciències de Nutrició i Salut (www.icns.es), que ofereix formació d’alt nivell en matèria de nutrició i salut. Alfonso Bordallo n’és el director acadèmic i tant ell com la resta de docents són reconeguts professionals de prestigi clínic, professors universitaris i referents per a molts professionals sanitaris. A l’equip trobem també en Pablo Zumaquero, en Sergio Espinar, en Marcos Vàzquez i la Mireia Gimeno.

La formació s’imparteix principalment en línia, de manera participativa, en directe, en un ambient col·laboratiu amb els companys, i amb més interacció entre alumnes que en la modalitat presencial.

Aquest mes de novembre s’inicia la formació de Coaching nutricional i sanitari, que dura 18 mesos i té un temari científic enfocat des de la neurociència. S’hi tracta un ampli ventall de temes que afecten la salut, com la nutrició, la psiconeuroinmunologia, l’esport, les relacions de parella, la ciència de la felicitat i l’estrès. Les inscripcions estan obertes tant per a l’edició en línia com per a la presencial a Barcelona.

Més novetats d’enguany. La Universitat Autònoma de Barcelona presenta un postgrau pioner a l’Estat espanyol i a Europa en el seu àmbit: neix el postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura. Aquest postgrau aglutina els cursos d’especialització ja existents en creació i gestió de productes i empreses ecoturístiques/la professió de guia de natura. El programa ha estat dissenyat amb l’objectiu principal de formar professionals que volen crear productes o empreses ecoturístiques o volen dedicar-se al guiatge de natura. El programa també va dirigit a aquelles persones que ja s’hi dediquen però volen millorar la seva formació i garantir una millor projecció professional.

El postgrau es cursa al campus de Bellaterra, a l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, del 2 de novembre al el 25 de maig, els dilluns i dimecres de 16:30 a 20:30 h. La matrícula és oberta.

L’ERA (Espai de Recursos Agroecològics), una entitat de pagesos, hortolans, tècnics del sector agrari i compromesos amb l’alimentació saludable, presenta com cada any una oferta de cursos pròpia, d’entre tots els projectes que duen a terme. Tots els tallers i cursos aposten sempre per recuperar el coneixement agrícola que hem anat perdent amb l’abandonament del camp, la revolució industrial, etc. D’entre l’oferta d’aquest any, hi ha un curs dedicat a la Casa sana i bioelectromagnetisme, amb Mariano Bueno, i també tallers d’autoconsum per aprendre a elaborar conserves de tota mena, pa ecològic i rebosteria. Per a la gent amant del camp, l’Era organitza un curs d’Agricultura regenerativa, per conèixer i aplicar recursos fertilitzants sense tòxics, un de Maneig i teràpies naturals en ramaderia ecològica, i el de Plagues i malalties de l’hort ecològic, entre d’altres dedicats a la producció agrària ecològica.

Els socis d’Etselquemenges teniu un 5% de descompte en la matrícula de tots els cursos de l’ISMET

A l’ISMET, l’Institut Superior de Medicines Tradicionals, un referent a Barcelona, destaca aquest any el curs de Cuina Terapèutica per al tractament d’intoleràncies alimentàries, en què descobrireu com substituir els aliments que causen les intoleràncies evitant carències nutricionals a llarg termini. El curs, que comença al novembre, oferirà una part pràctica en què s’elaboraran receptes sense lactis, gluten ni ous i que aportarà recursos culinaris i alimentaris segons el tipus d’intolerància. En aquest curs s’explicaran també les bases per mantenir un intestí saludable. Una altra formació destacable és la de Medicina Xinesa i Tècnic en Alimentació Natural, que es pot cursar tant en modalitat presencial com online.  L’Ismet, a més, ofereix els graduats de cada any en Acupuntura, Naturopatia, Herbodietètica o Homeopatia, que poden obtenir diplomes acreditatius expedits per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Els alumnes de l’ISMET també disposen d’una videoteca online amb conferències gratuïtes.

Els socis d’Etselquemenges teniu un 50% de descompte en la matrícula de tots els cursos de l’Institut Roger de Llúria

Com cada any, l’Institut de Formació Professional Sanitària Roger de Llúria ofereix una oferta molt àmplia d’estudis relacionats amb l’alimentació ecològica i natural, homologats pel Departament d’Ensenyament. Un dels cursos més complets és el Grau Superior de Dietètica, amb el qual s’obté el títol oficial de Tècnic Superior en Dietètica i que té una durada de dos anys acadèmics. Es complementa amb classes pràctiques de cuina.

Aquest any aquests estudis també es podran cursar en la modalitat en línia.

També es poden fer cursos de noranta hores sobre dietètica naturista i oriental, i sobre cuina terapèutica, oberts a tothom, impartits pels professors de l’institut Núria Guiu, Daniel Albors i David Martínez. Aquests cursets també es poden cursar de manera presencial i en línia.

L’Institut d’FP Roger de Llúria és, a més, l’única escola de l’estat que ofereix el Cicle Formatiu de Dietètica harmonitzat amb els estudis de Naturopatia, cosa que proporciona més sortides professionals als estudiants.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll