La directora d’Etselquemenges participarà en la sessió de dimarts d’”Ecotendències CosmoCaixa” centrada en el debat dels reptes alimentaris del s. XXI.El proper dimarts 12 de febrer a les 19.00 h, l’espai CosmoCaixa de Barcelona acollirà un debat entre dos grans noms de l’àmbit de l’alimentació a casa nostra: el catedràtic de nutrició i bromatologia i doctor en Farmàcia Abel Mariné, i el conegut xef del restaurant Nonono de Barcelona, Isma Prados.

Angebot im SupermarktLa periodista i directora d’Etselquemenges, Núria Coll, serà l’encarregada de moderar el debat sobre els hàbits alimentaris i la cultura del menjar dels nostres temps. Aquest n’és el vídeo promocional i l’entrada és lliure.

En la sessió, que s’adscriu dins del programa “Ecotendència” sobre “Alimentació, salut i medi ambient”, els ponents reflexionaran sobre la relació que hi ha entre els hàbits alimentaris més estesos als països occidentals i les conseqüències que se’n deriven, més enllà de les relacionades amb la salut dels consumidors. Sota aquesta premissa, s’abordaran qüestions com ara l’impacte ambiental que genera la dieta occidental, les noves formes de producció i de consum basades en una consciència social més elevada (agricultura ecològica,

km 0, cooperatives, etc.), l’evolució dels hàbits alimentaris en els últims anys, la importància de la cultura alimentària o el desequilibri mundial que fa que coexisteixin una població rica i sobrealimentada i 1.000 milions de persones que passen fam.

“Ecotendències CosmoCaixa” és una plataforma presencial i virtual de divulgació, reflexió i debat centrada en les darreres tendències en l’àmbit ambiental i de la sostenibilitat.

 

Activitats de la setmana

Dissabte, 9 de febrer

Dimecres, 13 de febrer

  • Xerrada “La salut i els cinc elements”. A les 19.00 h, a càrrec d’Olga Viu Boronat. Cal reservar plaça a Herbodietètica Coliseum. Barcelona.

Divendres, 15 de febrer

  • Curs de nutrició energètica (segueix els divendres 1 de març i 12 d’abril). A càrrec de Montse Bradford. Escuela Superior d’MTC Barcelona.
  • Taller teoricopràctic de cosmètica natural: com fabricar el que necessites a casa teva, amb olis essencials i vegetals, sense derivats del petroli ni parabens. Laboratori Pranarom. Cal reservar plaça a Herbodietètica Coliseum. Barcelona.

 

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor