POSTGRAU DE 491 HORES PRESENCIALS I 50 ECTS

La salut fa referència a l’estat que assoleix un individu quan el seu benestar físic, mental i social es troben en total sincronia.

Per entendre la salut cal saber que tot l’organisme està interconnectat; aconseguir un estat òptim de salut implica que tots els sistemes que formen part de l’organisme treballin correctament, mantenint totes les activitats dins d’un equilibri biològic i dinàmic imprescindible per a l’adaptació, la reproducció i el creixement.

Quan es detecta qualsevol alteració en l’organisme, gairebé totes les cèl·lules que conformen els òrgans i sistemes participen en el que es coneix com a “autoregulació”,  mecanisme que permet ajustar les activitats per tal de recuperar l’equilibri inicial. Aquesta capacitat de reacció prové, com ja s’ha comentat, de totes les cèl·lules però, fonamentalment, de les que generen el sistema nerviós, el sistema immunològic i el sistema endocrí.

La psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE) és una disciplina que ofereix la possibilitat de prevenir i tractar una gran diversitat de patologies servint-se de l’estudi de les connexions existents entre els sistemes prèviament esmentats: sistema nerviós, sistema immunològic i el sistema endocrí.

Xevi5

Per què serveix estudiar PNIE?

L’esperança de vida a Espanya ha augmentat fins als 81,5 anys. De manera directament proporcional ha incrementat la incidència de malalties cròniques: vivim més, però també estem més malalts que mai. El ritme de vida accelerat, l’estrès, el sedentarisme i les decisions alimentàries inapropiades que condueixen a una nutrició deficient són els responsables principals d’aquesta pandèmia.

Davant d’aquesta situació, tot professional sanitari hauria d’adquirir una concepció holística de la salut per poder proporcionar un tractament personalitzat que asseguri un progrés integral de l’individu.

La PNIE recull diverses disciplines amb especialistes en psicologia, nutrició, farmacèutics, metges experts en biologia cel·lular, endocrinologia, micro-immunologia i malalties infeccioses, entre d’altres.

Amb la formació impartida al postgrau d’especialització en PNIE, l’alumne rebrà les bases necessàries per permetre aquesta millora global tenint com a eines per al tractament l’alimentació, l’exercici físic, les intervencions psicològiques, l’epigenètica, la complementació ortomolecular, la hidroteràpia de còlon, etc., amb l’objectiu de saber:

  • Com les decisions alimentaries influeixen en la salut i quina és la millor nutrició per a cada individu en funció de les seves necessitats en un moment determinat de la vida.
  • De quina manera es relacionen el sistema nerviós, el sistema immunològic i el sistema endocrí.
  • El diagnòstic i el tractament de malalties endocrines, neuropsicològiques i el dolor crònic.

A qui va adreçat?

Llicenciats i diplomats en algun camp de les professions sanitàries titulades en Ciències de la Salut. Segons indica la Llei 22/2003, de 21 de novembre, d’ordenació de les professions sanitàries a l’article 2 les professions són: llicenciat en Medicina, Farmàcia, Odontologia i Veterinària. Diplomat en Infermeria, Fisioteràpia, CAFE, Podologia, Teràpia Ocupacional i Nutrició Humana i Dietètica.

Així mateix, poden cursar el Postgrau la Llicenciatura en Ciències de Bioquímica, Biologia, Enginyeria Biomèdica i Psicologia.

On s’imparteix el postgrau?

Kenzen Formacion. Av. Diagonal, 472-276, amb Via Augusta o bé Via Augusta, 28. Edifici Windsor Entresol 1a. Escala B. També té accés per Via Augusta davant l’Hotel Abba Balmoral.

Per a més informació: