L’objectiu de la normativa, que s’ha aprovat amb el suport de tots els grups parlamentaris, és reduir l’elevat i preocupant índex d’obesitat al nostre país que se situa al voltant del 30% i que en molts casos afecta els nens. A partir d’ara a les escoles no es podrà subministrar brioixeria ni refrescos.

D’aquesta manera els menús escolars s’hauran d’adaptar a aquesta nova prohibició que, tot i així, no especifica els límit d’aquests substàncies per cada aliment. A més, si les instal·lacions ho permeten, s’hauran d’elaborar menús adaptats als estudiants amb intoleràncies a algun aliment (gluten, lactosa, etc.) Pel que fa a la publicitat, la llei estableix que els centres estaran lliures de publicitat excepte en aquells casos que les autoritats escolars i sanitàries creguin que és beneficiós pels alumnes.

A més, s’incorpora les embarassades dins dels col·lectius prioritaris en les estratègies de salud i nutrició i es treballarà amb les oficines de farmàcia en la realització de campanyes per prevenir l’obesitat. De fet es preveu la creació d’un Observatori de la Nutrició i l’Estudi de l’Obesitat que realitzarà anàlisis regulars de la situació nutricional de la població i l’evolució de les xifres d’obesitat. El Partit Popular, per cert, ha considerat innecessària la creació d’aquest Observatori en temps de crisis i grups com Convergència i Unió han lamentat la poca sensibilitat cap a les competències que tenen les comunitats en matèria alimentària.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll