Diumenge vinent a Sitges s’hi reunirà el bo i millor de la gastronomia d’aquest país: dels periodistes especialitzats en cuina i dels xefs que participaran, com a concursants o com a jurat, del gran concurs per trobar la Tapa de l’any 2017.


A la gran final de diumenge hi arriben 12 finalistes que ja han estat escollits d’una dura eliminatòria de 43 participants. Diumenge els participants prepararan els seus plats i ens deleitaran amb la seva capacitat de fusionar la tapa tradicional amb la més vanguardista.

La final estarà conduïda pel televisiu Quim Masferrer, el tot terreny Nandu Jubany i el jurat de la final seran: Mikel López Iturriaga, (El comidista), la restauradora Ada Parellada (Semproniana), la sommellier Meritxell Falgueras i el director gastronòmic Carles Tejedor.

L’entrada costarà 3 euros i la compra anticipada inclourà la degustació d’una tapa i un quinto de cervesa Damm a la Ruta de tapes de Sitges que se celebra a la ciutat.

Aquí podeu comprar l’entrada per assistir a la Final de la Tapa de l’any.

I pel títol, a vosaltres quina us crida l’atenció? 

Després de degustar les tapes i mantenir una difícil deliberació per l’alt nivell culinari de totes elles, s’han donat a conèixer les 12 tapes guanyadores que passen a la final i que són:

– Flamenquín de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega, d’Axarquia Restaurant, de El Prat.

– La tapa de l’Obelix: civet de senglar amb raïm caramel.litzat sobre una base de bolets i moniato, d’El Cable, de Sitges.

– Berlina cruixent de calamar en la seva tinta, de La Notaria, Palamós.

– L’aperitiu, consistent en un sofregit del mar amb escopinyes, escuma de patata i pa de cervesa, de La Selva Café, de Mataró.

– La perla del mar i la terra, de La Venta, Terrassa.

– Farcellet de xai & parmentier trufa, de L’Alegria del Teatre, también de Terrassa.

– Rocalbot català, una interpretació de pizza amb romesco, calçots i botifarra, de L’Argilaguet 9, d’El Vendrell.

– Nipó.cat, brandada de tonyina vermella Balfegó amb boca bits d’alga nori, de Més que tapes, de Reus.

– Tàrtar de Toro, un caneló casolà trufat amb una crema lligada amb arrós, de Nut Gastrobar, de Barcelona.

– Gastrimargia, una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili i crema de mango, de Tastet del Reng, de Balaguer.

– Cua de bou amb escuma de patata trufada, de Toca Teca, de Barcelona.

– Bacallà Skrei xdF, de XDF, de Tarragona.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll