El psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta explica al programa “Retrats” del 33 la importància del segon cervell, l’intestí, en el benestar de les persones.

Una de les primeres coses que en Xevi pregunta als pacients és com van de ventre. La femta, segons Verdaguer, revela molts problemes comuns com ara els dolors menstruals, la fibromiàlgia, els dolors musculars, les contractures cròniques, la pell atòpica o la depressió, conseqüències d’un excés o un defecte d’histamina o de serotonina, uns neurotransmissors que es generen, en un 80%, a l’intestí.

L’estrès i la mala alimentació són els responsables principals d’aquest desordre de serotonina i per això Verdaguer proposa canviar alguns hàbits com l’alimentació en

comptes de prendre ansiolítics, antidepressius o mucolítics, medicaments que encara provoquen més acumulació d’histamina.

“És difícil menjar bé i cuidar-se mentre vivim en un món malalt”, explica el psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta a Jaume Barberà en aquesta entrevista de cinquanta minuts de durada.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor