Lionel Rigolet, xef del restaurant Comme Chez Soi; Eric Coisel, del parisenc Prunier, i Jean-Claude Moucaud, mestre de cuina de L’Ecuelle de Luxemburg, han ofert un àpat a base de “peix sostenible” als membres del Parlament Europeu com a mostra de suport a la campanya de WWF contra la sobreexplotació pesquera.

L’ONG, compromesa amb la defensa de la biodiversitat marina, advoca per una reforma de la Política Pesquera Comú (PPC) que eviti un desastre ambiental i que asseguri el respecte de totes les espècies de peix comestible europeu, un 75% de les quals estan sobreexplotades.
En aquesta línia, Lionel Rigolet apunta: “Com a xef d’un dels restaurants amb dues estrelles Michelin, m’he d’assegurar que els plats que oferim als clients estan fets amb els millors ingredients; i els millors ingredients són els que respecten el medi ambient i els recursos naturals. El problema és que, per culpa de la sobreexplotació, aquestes existències costen de trobar al mercat”.
El director del programa de WWF ho remata assegurant que cal un compromís social que vagi més enllà de la política i que impliqui tothom: “Els polítics han de modificar la PPC, els pescadors han de pescar amb mètodes sostenibles i respectuosos amb totes les espècies, i els cuiners i els consumidors han de comprar només el peix que provingui d’existències saludables”.

Activitats de la setmana

Divendres 11 de maig

Dissabte 12 de maig

  • Xocolatada de comerç just. Parc del Clot (d’11 a 14 h), Barcelona. Organitzen SETEM Catalunya, OikoCrèdit, FETS i FIARE.
  • Cicle Gastromusical Sona Bo. A partir de les 21 h. Restaurant Ca la Maria, Llagostera.
  • Quartes Jornades de Consum (de 10 a 13 h). Casal d’Entitats Mas Guinardó. Plaça Salvador Riera, 2, Barcelona. Organitzat per EcoRocaguinarda, grup de consum de la cooperativa Rocaguinarda.
  • Mercat ecològic Sant Martí Vell. Plaça de l’Església, Sant Martí Vell.

Dilluns 14 de maig


Dimarts 15 de maig

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor