En el cicle de xerrades participaran professors del centre i els exalumnes més brillants. La temàtica gira al voltant de l’alimentació saludable i la salut, sempre des de l’òptica ecològica i integrativa. Destaca la xerrada-showcooking que impartiran Montse Vallory i Diego de Castro.

Totes les xerrades es faran a l’estand de l’Institut, patrocinador del Cómo Como Festival, que estarà situat al costat de l’Auditori Veritas. A continuació us detallem tot el programa.

Dissabte 30 de setembre:

“Existeix la dieta ideal?” a càrrec de les dietistes Jenny Miralles, autora del blog ¿Y tu que comes?, i Mylenne Salazar, autora de Dietista natural. A les 11h.

En el món de la nutrició hi ha tanta informació que sovint ens perdem pel camí. Triar quina és la dieta més adequada per a tu és més senzill del que sembla, però cal saber que cada persona és diferent i que, per tant no es pot generalitzar. No et deixis portar per les modes i aprèn quines són les pautes bàsiques per tenir una alimentació saludable.

“Snacks saludables per a esportistes de llargues distàncies” (running, Nordic walking, ciclisme, etc). A càrrec de les dietistes Cristina Garcia Mozley i  Mireia Marin.  A les 12h i a les 17h.

No posis en qüestió la teva digestió”, Núria Crespillo, diestista i Coach Nutricional. Dissabte a les 13h.

S’explicarà el què, el com i el perquè d’una correcta digestió i com n’és d’important per a mantenir-nos sans.

“Tisanes digestives per a cuidar-te”: A càrrec de Susanna Arjalaguer, a les 16 h.

Tast de tisanes digestives. Desperta els sentits a través de les plantes medicinals i observa com més enllà dels seus principis actius, les plantes medicinals impulsen el reequilibri a través seu aroma i sabor. Susanna Arjalaguer és professora de fitoteràpia i biològa.

“Som el que mengem, i som allò que l’organisme aprofita”. Anna Armengol, Dissabte a les 18 h

En funció de les capacitats i característiques de l’organisme la nutrició és variable, fins i tot amb la ingesta dels mateixos aliments. L’estudi integral de la fisiologia permet entendre de quina manera un organisme també influeix en la seva pròpia nutrició, a partir de la seva constitució, tendències, estats emocionals o processos de malaltia.  Anna Armengol és professora de fisiopatología del Roger de Llúria, llicenciada en Bioquímica i Medicina. Terapeuta Homeopàtica i Medicina Biològica.

“Una cuina saludable”. A càrrec de David Olivé, a les  19.30 h

En l’acte d’alimentar-se, la cuina s’articula eix central, però a la llum de les diferents
opcions dietètiques, és possible una cuina saludable per a tothom?
David explicarà  unes regles generals per a una cuina terapèutica que ens nodreixi i ens ajudi a construir cada dia una salut dinàmica i relacionada amb la nostra bioindividualitat. David Olivé és professor de cuina natural de l’IFPS Roger de Lluria. A més, imparteix múltiples tallers sobre pa.

Diumenge 1 d’octubre

“Psoriasis i Alimentació”. A càrrec del diestista i cuiner Gianfranco La Barrera, a les 16h.

“Aliments i batuts per a una pell radiant”. A càrrec de Montse Vallory i Diego de Castro a les 12 h

Com menjar per regenerar la pell després de l’estiu i ajudar a eliminar taques i signes d’envelliment prematur. Montse Vallory és xef graduada al Natural Gourmet Institute, New York. Professora de cuina i escriptora de receptes saludables. Diego de Castro és dietista i Coach nutricional.

“Esport: carnívors vs vegetarians” amb els dietistes Vince Rubio i Inma Albert, a les 17h