Ghea
Milà - Itàlia

“Cuina creativa italiana, filosofia d’amor per la terra i tots els éssers vius, i un espai lluminós, actual i al més pur estil “fashion Milano”. Aquesta és una de les recomanacions destacades del nostre bloguer Italià a Milà.”

6 de novembre 2013 | Actualitzat el 19 de novembre 2013 per

Tot recorrent els canals fantàstics i carrerons íntims de Milà arribem al barri de Conchetta, on ràpidament localitzem una de les recomanacions més destacades que en Manuel ens ha fet de Milà. Es tracta de Ghea, un restaurant totalment vegà i ecològic.

Producte estrella: Especialitats de pasta
Apte per a: vegans, vegetarians, celíacs
Preu mitjà carta: 25 €
Contacte: Via Valenza 5, 20144 Milà, Itàlia
Tel.: +3902.58110980
Dilluns tancat.

El que ens sorprèn primer són els grans finestrals que ocupen totes les parets exteriors del local. Diem finestrals perquè és un local amb el sostre molt alt, cosa que li proporciona una lluminositat excepcional. Des de fora ja ens crida l’atenció tant el logotip amb l’arbre de la vida com tota la decoració i disseny interior, que respira ecologia i natura, però a l’estil “fashion Milano” més pur.

Un cop a dins, ens atenen molt amablement i ens ofereixen que triem taula. La veritat és que no ens costa gaire, perquè l’espai és tan obert i lluminós que en qualsevol ens hi trobarem bé.

0_corbetta_ghea_bonissim-europa_ets-el-que-menges_italia_bloguer

2_corbetta_ghea_bonissim-europa_ets-el-que-menges_italia_bloguer

3_corbetta_ghea_bonissim-europa_ets-el-que-menges_italia_bloguer

Antonio Tomasselli, amb un gran bagatge en el món de la restauració i la salut natural, és el xef i mestre d’operacions. Fa un parell d’anys es va associar amb tres inversors vegetarians i van decidir obrir un restaurant vegà que trenqués amb tot el que hi havia fins al moment. D’aquesta idea va néixer Ghea: un restaurant que, tal com el seu eslògan indica, és un laboratori. La investigació és intrínseca al seu caràcter; l’experimentació de gustos, textures i combinacions és el pa de cada dia.

D’altra banda, el que fa, en part, que s’allunyi dels estereotips de restaurant vegà és el fet que volen ser molt inclusius i crear un espai de degustació en què tothom s’hi pugui sentir a gust. Treballen molt a consciència perquè això sigui així, i no només des del punt de vista de no menjar productes de procedència animal; van més enllà i volen que els seus plats afavoreixin la salut digestiva i potenciïn la vitalitat de les persones. A més, tenen molt en compte tots els tipus de dietes; només cal fer un cop d’ull a la carta per veure que més de la meitat dels plats són sense gluten. Però també pensen en les dietes baixes en sal o sucre, les al·lèrgies, entre d’altres. En definitiva, estan conscienciats i disposats a escoltar, i adaptar-se a les necessitats dels clients és el seu repte.

1_corbetta_ghea_bonissim-europa_ets-el-que-menges_italia_bloguer

Però el compromís no s’acaba aquí; encara va més enllà. Un cop hem menjat, l’Antonio s’asseu amb nosaltres i ens explica que l’opció vegana que defensen també té un vessant protector i conservador del planeta molt important: per salvar recursos hídrics valuosos, per ajudar a aturar la desforestació, la desertificació, la contaminació, l’efecte hivernacle, i finalment –i no per això menys important– que per ells és també la base per a la fi de la fam al món.

Degustem un risotto de verdures i espècies, unes tallarines de blat de moro amb pesto d’espinacs i ametlles i ho acompanyem amb dues copes d’un vi blanc biodinàmic de la regió. La veritat és que els plats sorprenen per la senzillesa i la qualitat d’execució. Ells mateixos recomanen la pasta –sempre integral i ecològica–, que és la seva especialitat, i nosaltres ho corroborem. És una gran oportunitat per tastar diferents tipologies de plats de pasta italiana sense cap producte de procedència animal que, d’entrada, segur que us sorprenen perquè són diferents del que coneixem. Nosaltres vam quedar encantats.

4_corbetta_ghea_bonissim-europa_ets-el-que-menges_italia_bloguer

Al migdia, el restaurant ofereix dinar de carta amb un enfocament casual i per a tots els públics; a la tarda, a partir de les sis, Happy Hour –per una beguda (ja sigui un suc de fruita acabat de fer com algun dels vins naturals de la seva extensa carta) es pot menjar d’un bufet amb més de vint opcions diferents de plats vegans casolans–; i a la nit, ofereixen entre dos i tres menús degustació per poder experimentar els límits creatius del restaurant.

Pau Sabater i Clara Balmaña
Pau Sabater i Clara Balmaña

Dissenyadors, emprenedors i viatgers amants de l'alimentació saludable

   
PUBLICITAT

portada  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat