Us agradaria transportar-vos a la Suècia del segle XVII mentre gaudiu d’un plat exuberant de productes locals i ecològics cuinats amb tot l’amor del món? Entreu amb nosaltres al Helsa På Kafé!
Situat al centre de Ystad, concretament al rovell històric: Helsas Gård. Una plaça interior pintoresca de principi del segle XVII que conserva absolutament tots els característics edificis escandinaus, construïts amb bigues de fusta vistes i parets de colors vistosos, com si el temps no hagués passat.
INFORMACIÓ
Producte estrella: plats de temporada
Apte per a: vegans, vegetarians, celíacs
Preu mitjà: 15 €
Contacte: Besökaregränd 1, 271 80 Ystad, Suècia
Tel.: (+46) 411 171 50
De Novembre a Març tancat.
Des de 1968, tota la plaça va convertir-se en espai protegit i va passar a ser propietat de l’ajuntament. Cap al 2007 van decidir convertir tots els edificis i locals de la plaça en apartaments i tallers perquè petits artesans de la regió treballessin i oferissin els seus productes. En aquell moment, la Birgitta i l’Helga, dues cuineres apassionades que encomanen alegria, van decidir posar en marxa el seu petit cafè-restaurant per donar vida i moviment a aquest racó tan especial de Ystad. Tal com ens expliquen, van obrir la cafeteria allà on els agradaria anar. Un lloc per sentir-s’hi bé i feliç, que reflectís els seus valors de qualitat i responsabilitat ambiental i que oferís menjar saludable. Un espai càlid i divertit que respecta el medi; i una actitud divertida i positiva cap als clients i la vida.
Ofereixen servei de cafeteria amb una gran selecció de brioixeria i pans –alguns sense gluten– que elaboren i enfornen cada dia allà mateix; i dinars amb un bufet vegetarià espectacular que cada dia canvia, amb productes locals i estacionals.
El repertori va des d’amanides plenes de color amb vinagretes delicioses, saltats de llegums, cremes i sopes d’hortalisses de l’estació, hummus, estofats, pastes, arrossos, verdures rostides, macedònies i un bon assortiment de dolços i pastissos casolans irresistibles. Amb el menú tenim tota l’aigua que vulguem i podem repetir tant com ens vingui de gust. Però, a part, estaran encantades de sorprendre’ns amb tot tipus de begudes locals i artesanes com cerveses, refrescos o sucs de fruita.
A l’hora de triar, ens vam decantar pel variat de fulles verdes locals amb vinagreta de mostassa, fideus d’arròs amb curri, amanida de bròquil amb panses i sèsam, saltat de pastanagues amb gingebre, hummus trencat de cigrons i pèsols, barrejat de llenties taronges i remolatxa, variat d’olives locals, alguns dels seus pans i brioixos, i fruita fresca del seu propi hort. Receptes senzilles, casolanes i delicioses que deixen entreveure el savoir faire d’un xef i el toc d’amor que hi posa el qui estima el que fa.
El restaurant obre cada dia entre març i novembre des de ben aviat per esmorzar fins a mitja tarda. Tenen taules de mides, colors i formes diverses a dins i una terrassa generosa a la plaça per gaudir dels dies que fa bo. També posen a disposició dels clients connexió a Internet sense fil per si algú hi vol anar a treballar.
Si us ve de gust submergir-vos a la Suècia de fa més de tres-cents anys, tastar un plat de productes suecs locals cuinats amb delicadesa i amor, i gaudir de tot plegat prenent el sol en un ambient de postal, no us podeu perdre aquest racó màgic a Ystad.