Kødbyens Fiskebar
Copenhagen - Dinamarca

“La cuina marinera més trencadora de Copenhagen”

30 de març 2014 | Actualitzat el 7 d'abril 2014 per

Peix i marisc, vins naturals, i productes locals a un preu escandalós per ser Dinamarca

Fiskebar va néixer el 2010 gràcies a Anders Selmer, que tenia clara la idea de crear un restaurant que oferís el millor marisc i peix local, obtingut directament dels pescadors que coneixia personalment a un preu molt més raonable que la mitjana de la ciutat, i que així fos accessible a tothom. També volia que l’ambient fos informal i elegant; que qualsevol persona s’hi pogués sentir benvinguda.

IMG_9675

INFORMACIÓ

Kødbyens Fiskebar
Producte estrella: Ostres
Apte per a: celíacs
Preu mitjà: 30 €
Contacte:  Flæsketorvet 100, 1711 København, Dinamarca
Tel.: +45 32 15 56 56
Obert cada dia menys diumenge  .

El restaurant és a deu minuts del centre i pot costar una mica de trobar, però un cop dins es veu ràpidament que no és un restaurant qualsevol. Disposa d’un espai amplíssim amb una estètica nòrdica molt minimalista que sobta pel contrast de modernitat d’alguns elements i el desgast històric d’altres. El local té espais diferents i elements curiosos –com una peixera cilíndrica gegant–, que us mantindran entretinguts una bona estona fins que no els hàgiu descobert tots.

Hi ha taules íntimes envoltades de sofàs de pell situades en una ala del local i també de convencionals amb cadires al costat dels grans finestrals. Si no voleu entaular-vos o simplement voleu prendre un vinet i picar alguna cosa, també hi ha la possibilitat d’asseure’s en un tamboret alt a la gran i preciosa barra d’illa central, des d’on tindreu una vista privilegiada de tot l’espai. A l’altra banda i tocant a la porta de la cuina, hi ha un gran taulell de treball on el mestre peixater talla i prepara amb gran destresa les especialitats del dia a la vista de tothom. Finalment, a fora també hi ha una terrassa amb gandules i unes petites taules per gaudir dels dies de sol. Els miralls, els grans finestrals i l’alçada considerable del sostre fan que la llum natural ho inundi tot. Això, combinat amb la simpatia desbordant del servei, farà que ràpidament us hi sentiu com a casa.

IMG_9697IMG_9645Fiskebar_05Fiskebar_04Fiskebar_01IMG_9635

Els menús degustació són espectaculars i canvien segons el mercat; la carta, extensa, conté especialitats de marisc i peix. En tots dos casos, trobarem opcions crues i cuinades, i sempre acompanyades de productes locals i de temporada. Els plats de peix dependran de l’època de l’any i de la pesca de cada dia; per això és interessant deixar-se aconsellar, ja que sempre tindran alguna sorpresa per oferir-vos. Les ostres són la seva gran especialitat i les presenten en receptes molt variades per a tots els gustos.

Si sou amants del bon vi, us encantarà saber que per a ells és una gran prioritat, ja que també és un bar de copes als vespres i tenen clar que només volen oferir la màxima qualitat. Així que disposen d’una selecció impressionant de vins naturals que segur que us agradarà. Ens expliquen que, de la majoria, fins i tot en coneixen els propietaris personalment.

La carta acaba amb mitja dotzena de postres creatives amb els ingredients i l’origen com a protagonistes. Guardeu-vos un raconet perquè valen la pena. Fiskebar_02Fiskebar_03fiskebar_00

Ens vam decantar pel plat de dues textures de turbot amb gambetes i crema suau de llimona, l’eglefí daurat amb crema de patates daneses noves i vinagreta d’ortigues; l’amanida verda, i tot acompanyat amb un Bassotets, un vi biodinàmic excel·lent de la Conca de Barberà: tota una sorpresa! Segons ens expliquen és un dels seus preferits per la seva gran personalitat. Vam rematar l’àpat amb un somni de mango, xocolata i regalèssia: una veritable explosió de gustos i textures. És un restaurant on es pot degustar peix de primeríssima qualitat cuinat sense pretensions, ja que queda palès que la base del seu èxit és la genuïnitat del producte.

Podeu anar-hi a dinar a partir de les dotze en un ambient calmat i informal; i a sopar a partir de les cinc de la tarda en ambient nocturn amb menys llum i més música, en què el vi i els còctels són els protagonistes.

Si voleu viure una experiència de cuina marinera danesa com si fóssiu locals, quan aneu a Copenhagen no podeu deixar de visitar Fiskebar.IMG_9621IMG_9479IMG_9497

Pau Sabater i Clara Balmaña
Pau Sabater i Clara Balmaña

Dissenyadors, emprenedors i viatgers amants de l'alimentació saludable

   
PUBLICITAT

portada  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat