La Cérise sur le Gâteau
Aix-en-Provence - França

Us imagineu menjar cuina casolana 100% bio en la intimitat de la casa d'un xef francès? Doncs aquest minúscul restaurant, en què el cuiner, el qui renta els plats, el cambrer i l'amo són la mateixa persona, és probablement el que més s'hi acosta.

9 d'octubre 2013 | Actualitzat el 6 de febrer 2014 per

Després d’haver viatjat i treballat en molts llocs del món i amb més d’onze anys d’experiència en restauració i d’haver arribat a servir 200 menús diaris, en Christian va voler fer un canvi radical per la impersonalitat que suposava tenir restaurants tan grans, així que va decidir obrir un petit restaurant que servís únicament el menjar que a ell li agrada i poder-ho fer al seu ritme i a la seva manera per oferir la màxima qualitat. Ell mateix el defineix com el “restaurant no-estrès”.

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_03

Producte estrella Menú sorpresa del xef

Apte per a tothom

Preu mitjà carta: 20 €

Contacte 7 Place Ramus, 13100 Aix-en-Provence, França.

Tel.: +33 4 42 27 46 46
Dimecres tancat.

El local està ubicat en una tranquil·la placeta sense trànsit al centre històric d’Aix. A primer cop d’ull, el primer que es veu és el cartell amb lletres pintades a mà que diu “Cuina bio”. Un cop davant, descobrim que literalment té quatre taules, i l’olor fantàstica que desprèn ens arrossega a entrar-hi i a xafardejar. A dins, trobem en Jean Pierre tot enfeinat a la cuina –de dos metres quadrats i totalment oberta i visible– cuinant a vuit bandes a un ritme tranquil però constant; és tot un espectacle que no us podeu perdre. Un cop asseguts, ell mateix s’acosta a  taula, s’asseu amb els comensals amb tota la confiança i amb una petita pissarra explica detalladament les especialitats que ha preparat aquell dia. Nosaltres li fem cinc cèntims dels nostres gustos i ens deixem endur per les seves recomanacions, que ens satisfan tant, que fan que acabem demanant l’assortiment sorpresa per postres.

 

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_00

Ens explica que, abans que ell s’hi traslladés, el local havia estat un restaurant vegetarià que mai havia acabat de funcionar. Així, quan va decidir instal·lar-hi el negoci, va voler conservar part del llegat i mantenir permanentment la meitat dels plats vegetarians, però també incorporar, amb mesura, la proteïna animal perquè fos un restaurant on tothom s’hi pogués sentir còmode. El que bàsicament tenia clar, però, era que tots els productes havien de ser totalment ecològics i locals, sobretot per qualitat i gust. Comenta que el fet de tenir productes bio no li ha fet apujar gaire els preus, ja que no té personal i pot ajustar molt més els marges i, per tant, acostar la cuina bio de qualitat a tothom.

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_02

La Cérise sur le Gâteau és un restaurant de cuina de mercat, totalment local i molt lligada a les estacions de cada producte, que és amb el que al xef li agrada jugar. L’estil és eminentment francès, però de tant en tant també hi trobarem versions adaptades de plats exòtics que li agraden, provinents bàsicament d’inspiracions o d’experiències de viatges. És una cuina casolana sense pretensions, però que destaca per la qualitat i l’elaboració dels plats. Les combinacions de gustos, textures i una presentació treballada meticulosament deixen entreveure que hi ha molts anys d’experiència entre fogons, talent i petites històries i experiències personals darrere de cada plat.

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_01

El menú, que té un preu ajustat tenint en compte que tot és ecològic –entre dotze i quinze euros per plat–, consta sempre de quatre opcions vegetarianes i quatre de no vegetarianes. Les racions són abundants i, en general, amb un plat quedes tip. A més, sempre proposa un menú sorpresa que dependrà del que hagi preparat i del que li passi pel cap en aquell moment; pot haver-hi, fins i tot, dos menús sorpresa diferents a la mateixa taula. Si teniu problemes per triar, aquí teniu una oportunitat de deixar-vos endur amb la seguretat que l’encertareu.

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_04

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_05

A la Cérise sur le Gâteau, vam tastar les tallarines de fajol i algues amb sofregit de calamars, gambes fresques i variat de fulles verdes amb cúrcuma; els farcits vegetarians de carbassó i albergínia al forn amb ratatouille personal del xef i decoració d’amanida variada amb fruites del bosc; pastís de porros i carbassa amb amanida de germinats i llavors i, finalment, assortiment sorpresa de postres: crema vegetal de móres, pa de pessic d’ametlla i nabius; i pastís de nous, dàtils i mel.

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_06

la-cerise_boníssim-europa_ets-el-que-menges_07
És un restaurant fet a la mida de la personalitat del xef, un projecte de vida que canvia i flueix amb ell: fresc i independent. Això el fa ser únic i excepcional per tot l’amor i passió que desprèn cada plat. Realment un dels millors que mai hem visitat.

A més, Aix-en-Provence és a unes cinc hores del centre de Catalunya, així que, si heu de fer un viatge amb cotxe cap a Itàlia, Suïssa o el sud-est de França, és perfecte per aturar-s’hi a fer parada i fonda.

 

 

Pau Sabater i Clara Balmaña
Pau Sabater i Clara Balmaña

Dissenyadors, emprenedors i viatgers amants de l'alimentació saludable

   
PUBLICITAT

portada  —  amunt

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat