El secret d’un bon esmorzar vegà és que contingui hidrats de carboni d’assimilació lenta, vitamines, minerals i una part de proteïna vegetal. Us proposem cinc esmorzars saborosos i equilibrats que convertiran l’àpat més important del dia en un plaer molt sa.
- Iogurt amb plàtan, anacards i llavors. Trieu la varietat de iogurt vegetal que us agradi més i afegiu-hi plàtan, llavors i anacards. Si voleu una textura homogènia, ho podeu passar per la batedora.
- Truc. Si deixeu els anacards i les llavors de sèsam i lli en remull, s’activen els enzims i les proteïnes s’assimilen millor.
Per donar un toc revitalitzador al vostre esmorzar podeu afegir-hi un parell de galetes integrals de gingebre.
- Torrades amb alvocat i tomàquet. Unteu una torrada de pa de cereals amb la polpa d’un alvocat madur i afegiu-hi dues rodanxes de tomàquet, una mica d’orenga i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
- Afegiu unes gotes de llimona a l’alvocat per evitar que s’oxidi.
- Batut verd amb cookies. Els green smoothies combinen les propietats antioxidants de les vitamines i la clorofil·la amb els beneficis de la fibra de les verdures crues i els germinats. Unes galetes integrals de gingebre donaran un toc revitalitzador a l’esmorzar.
- Truc. Podeu fer germinar les llavors a casa, és molt fàcil i aprofitareu més les seves vitamines.
- Flam de mill i llavors de chía. Una altra opció és fer un flam o un púding i deixar-lo preparat a la nevera. Al matí estarà a punt i només haureu de decidir si l’escalfeu o no.
- Truc. Es pot menjar amb compota de fruita, melmelada, fruita seca i trossets de xocolata.
- Musli amb fruita seca. Inclou flocs de blat de moro, de civada, de blat, de quinoa o d’arròs. Per millorar el seu contingut en magnesi, ferro i zinc, podeu afegir-hi orellanes, panses o llavors de sèsam i carbassa.
- Truc. Si es cou amb beguda de civada i canyella, obtindreu una mescla més digerible i rica en hidrats de carboni d’assimilació lenta.
Més informació
Article escrit per:
Mireia Marín