Aquesta dona desprèn llum. Al seu blog, a les seves receptes, als vídeos que penja a Facebook i als seus cursos en línia. I d’ella ens va enamorar que, de totes les receptes boníssimes del receptari tradicional, sempre trobi la millor manera de seguir gaudint-ne i que siguin 100% sanes.

A Etselquemenges estrenem secció “Receptes versionades” amb la Lucía Gómez, exclusives per als socis. De moment ja hem après a fer mandonguilles sense els ingredients habituals però igualment delicioses, i hem trobat un substitut del cafè amb llet que, a més, porta cacau!

IMG_6520

Com i quan vas aprendre a cuinar?

Vaig aprendre a cuinar des de molt petita. Sempre m’ha agradat molt, molt menjar i, si vols alimentar-te bé, has de cuinar tu i no dependre de ningú més. Per mi és un dels grans plaers de la vida i sóc incapaç de menjar res que no m’agradi. Sempre he estat autodidacta i he recuperat moltes receptes de la meva família.

D'on ve l'interès pel menjar saludable?

Fa uns anys vaig començar a sentir-me molt cansada i un metge em va canviar l’alimentació. Vaig notar que tornava a néixer i un món nou s’obria davant meu, davant una forma nova de menjar. Em vaig enamorar d’aquest estil de vida, ple de vitalitat i d’una infinitat d’aliments nous. El que per a molts és un drama, per a mi va ser l’aventura de la meva vida. M’encanta descobrir coses noves i observar els canvis. El que més em va enganxar va ser la sensació de sentir-me bé després de cada àpat. És meravellós!

IMG_5321

Has fet estudis formals de cuina? I de dietètica?

No he estudiat res de cuina, però el meu somni tampoc és convertir-me en xef, ni de bon tros. La meva missió és ajudar la gent a cuidar-se, a menjar bé i, sobretot, a gaudir de l’alimentació. Per això els meus estudis estan més relacionats amb aquest vessant. Sóc coach nutricional i experta en nutrició natural i holística.

Quin va ser el primer plat que vas versionar? I quin és el teu plat versionat preferit?

Crec que tot en aquesta vida té un costat positiu i passa igual amb les receptes. Totes tenen una versió saludable i m’encanta adaptar-les. En aquesta vida no cal prescindir del que ens agrada sinó triar-ho en la seva millor versió. Els meus plats favorits versionats… Que difícil! Me n’agraden tants que no puc dir-ne un de sol. Si he de triar, em quedaria amb la pizza o les croquetes. Mare, que bo només de pensar-hi! I hi ha una versió sana d’aquests plats!

13245397_653015911520717_1213505317224353881_n

Què és el que no pot faltar a la cuina de la Lucía Gómez?

Sens dubte, el llevat nutricional. Hi estic enganxadíssima! També les llimones i la batedora. Sóc molt pràctica i m’encanten les màquines que em fan la vida molt més fàcil. Ah, i molta, molta verdura!

Com desenvolupes actualment aquesta passió per l'alimentació sana?

En aquest moment, faig cursos de cuina, tant presencials com virtuals a través del blog cocinandoelcambio.com. També faig xerrades, col·laboro en revistes i passo consulta com a coach.

IMG_6572

T'identifiques amb algun corrent d'alimentació?

Ui, no! No m’agraden gens les etiquetes, et tornen esclau d’aquesta religió. Jo crec que totes són bones: macrobiòtica, crudivegana, ayurveda, etc., encara que seria incapaç de ser tan estricta amb la meva dieta. Crec que, al final, et genera més estrès que res més, o com a mínim a mi. És important sentir-te lliure i adaptar l’alimentació al teu estil de vida i procurar treure els tòxics com el sucre, el blat, els lactis i reduir les proteïnes animals. Si m’hagués de definir en alguna, em quedaria amb la flexivegetariana. Ser flexibles ens relaxa i ens permet gaudir.

Quin és el teu restaurant favorit de Madrid? Per què?

En tinc molts que m’agraden. M’encanta Vega, Botanique i un de nou que acabo de descobrir: Olivia te cuida. M’agraden perquè tenen moltíssimes opcions i saben preparar les verdures com ningú. He dit ja que em fascinen les verdures?

IMG_6500

Un cuiner que t'inspiri?

Sens dubte, la meva àvia. Ella, amb dues cosetes, et feia viandes increïbles. Jo considero que les grans cuineres del món són les àvies, i la meva era la millor. Ara estic intentant recuperar les seves receptes però amb un toc més saludable, si és possible.

Estic intentant recuperar receptes de la meva àvia i donar-los un toc més saludable, si és possible

Quines altres aficions tens?

M’encanta la natura i els animals. Em vaig criar al camp, en una escola lliure, i quan hi sóc el sento realment casa meva. M’agrada la meva família, el meu company incondicional i els meus gats. Sóc tan feliç! També m’agrada viatjar i descobrir ingredients nous, a més de la fotografia i el cinema.

Tens algun somni per complir?

Cada dia quan em llevo en tinc com a mínim tres. Sóc somniadora com ningú. I m’entusiasmo amb les petites coses de la vida. Però si m’he de quedar amb “el gran somni” diria: poder ajudar més persones perquè, cada vegada, gaudeixin d’una alimentació més saludable. Crec que és l’eina perfecta per arribar a ser millors persones.

Soci: Clica aquí per veure les receptes de la Lucía Gómez i, si encara no ets soci, mira tot els avantatges de ser-ne. www.etselquemenges.cat/fes-te-soci

 

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll