afaitat-730

La cura de la imatge personal ha arribat al món masculí, sobretot des de final del segle passat fins avui. Si ens remuntem a l’època dels egipcis, veiem que els homes cuidaven extremadament el seu físic amb rituals de neteja i hidratació i, sobretot, intentaven mantenir un cos àgil i bronzejat.

Durant el segle XVIII, els homes portaven perruques, s’empolsaven la cara i els cabells, i es posaven carmí als llavis. Potser tant de refinament confonia la imatge masculina, ja que era lleugerament feminitzada.

No obstant això, en altres èpoques, els cànons de bellesa masculina exigien que l’home tingués una imatge més ruda i masculina.

Actualment els homes es cuiden igual o potser més que moltes dones, ja que és molt important tenir un bon aspecte tant en la vida laboral com en la social.

La pell de l’home envelleix més tard que la de la dona

Efectivament, la pell masculina envelleix més tard, però de manera més sobtada; és visiblement més gruixuda i més resistent que la femenina, però també té més greix (produeix fins a un 75% més de greix) perquè la testosterona estimula la glàndula sebàcia. Com a conseqüència, la pell es manté més hidratada i protegida però també tendeix a l’acne, porus oberts i brillantors. En aquests casos és molt important mantenir una disciplina d’higiene diària per evitar conseqüències en l’aspecte de la pell.

Imprescindibles per a un pell perfecta

Aquests són els passos que us proposem per tenir una pell perfecta:

Neteja

Entre els 20 i els 35 anys, la pell masculina sol estar ben hidratada, però pot tenir punts negres i acne, fet pel qual és molt recomanable netejar-la diàriament i en profunditat amb una escuma netejadora que contingui ingredients amb propietats antibacterianes com l’Actaea racemosa i el liquen, i aplicar després un tònic purificador que aporti lluminositat i refresqui.

Afaitat

La contaminació, el tabac, l’estrès i l’alcohol n’afecten l’aspecte, i amb l’edat varien les necessitats.

És millor afaitar-se després de la dutxa, ja que l’aigua calenta afavoreix l’obertura del porus i estova el pèl.

Per a l’afaitat es pot fer servir escuma o crema d’afaitar, però és convenient que sigui de textura suau i cremosa i que contingui ingredients que respectin el pH de la pell. Després, cal aplicar una loció o crema específica que calmi i hidrati la pell i que li aporti frescor. Logona inclou ingredients actius excepcionals en les fórmules dels productes de cura de la pell masculina, com l’arrel de regalèssia i l’àloe, de propietats calmants, l’extracte de Gingko i la cafeïna, de propietats estimulants, tots de conreu biològic.

Flacciditat i ulleres

A partir dels 35 anys, és un bon moment per començar a fer servir un contorn d’ulls per tal de dissimular ulleres i línies d’expressió. Un fluid hidratant o antiarrugues ajuda a retardar l’aparició dels signes d’envelliment de la pell. El fluid antiarrugues Mann de Logona conté àcid hialurònic, coenzim Q10 i alga Alaria esculenta, que tonifiquen i reafirmen la pell i fan menys visibles les arrugues.

man-logona

Tractaments de cura setmanal

Les màscares, com també els exfoliants, són tractaments que deixen la pell suau i lluminosa, ja que netegen el porus en profunditat.

Una màscara molt apropiada per a homes de pell jove seria la de menta de Logona, que ajuda a controlar el greix, a eliminar porus obstruïts i a reduir les brillantors.

En cas de pell seca i irritada, és convenient aplicar una màscara hidratant com l’Age Protection de Logona, que aporta hidratació, nodreix i protegeix la pell.

Aquestes màscares s’han de fer servir sobre la pell neta i afaitada: s’aplica una capa fina per tota la pell i es deixa assecar o actuar de 10 a 15 minuts. Durant aquest temps és preferible relaxar-se i no gesticular. Després, s’ha d’eliminar la màscara amb un drap humit d’aigua tèbia.

Aquestes rutines d’higiene elementals, naturals i saludables, acompanyades, sobretot, dels productes adequats, ajuden a tenir una pell cuidada i lluminosa. 

NATURCOSMETIKA ECOLÓGICA, S.L.