Per primer cop, Etselquemenges surt al carrer en una edició especial dedicada als més petits de casa. Al llarg d’una quinzena d’articles, l’equip de nutricionistes, dietistes, pediatres, ambientòlegs i periodistes, recorrem totes les claus d’una alimentació saludable infantil i la manera de fer-la compatible amb la societat: la importància de la lactància materna, la introducció dels aliments sòlids, menjar en família, esmorzars i berenars saludables, etc. I el recorregut el fem des de la gestació del nadó fins a l’adolescència. Cada etapa té necessitats i requeriments particulars i val la pena saber com actuar en cada cas. Per això, també proposem receptes i ens envoltem de les empreses que aposten pels aliments ecològics i tot el que té una incidència directa en la criança natural.

Captura de pantalla 2015-05-13 a les 06.57.08 còpia

Etselquemenges.cat té avui més de 200.000 visites mensuals i 120.000 usuaris únics, més de 10.000 subscriptors i 1.000 socis que cada mes reben continguts exclusius i que gaudeixen d’un carnet de descomptes a establiments saludables. A més, les empreses més rellevants del sector ens fan confiança i segueixen les nostres passes de ben a prop perquè saben que som el portal de referència i punt de trobada del sector. Finalment, el nostre equip de col·laboradors creix dia rere dia gràcies a la xarxa de professionals de la salut que hem anat teixint i que avui, a través dels seus articles, ajuden a fer molta pedagogia sobre la importància de menjar bé per preservar la salut.

Considerem que, ensenyar a menjar és una manera d’educar formidable: ensenyem a respectar els aliments, a saber-ne l’origen, a valorar-los, a no malbaratar-los, a menjar-los i gaudir-los com el plaer que representa la gastronomia per als adults. Els podem ensenyar a compartir, a menjar en família. Quants valors hi ha al darrere i quantes oportunitats tenim amb tants àpats com fem al llarg de la vida amb ells?

El llenguatge és fonamental en aquesta educació. Que els nostres fills diguin “això em fa fàstic”, “jo, d’això, no en vull”, “ecs, quin mal gust”, “quina porqueria”, etc., ja és un indicador que alguna cosa no estem fent bé. Estiguem alerta!

A la revista, veureu que tant podem parlar del menjar a trossos des del començament, dels triturats, així com de llets de fórmula saludables. Cada nen i cada família trobarà el mètode que els funcionarà millor d’acord amb els seus criteris d’alimentació saludable.

El que tenim clar és que val molt la pena estar ben desperts i aprofitar els avantatges que tenim avui respecte de fa trenta anys. I és que cada dia ens arriben estudis nous i el coneixement d’experts reputats que ens obren el camí per alimentar-nos molt millor del que ho havíem fet fins ara. Encara que això, sovint, ens faci sentir que anem a contracorrent, ser massa avançats per al nostre temps i haver de discutir sovint amb un entorn potser escèptic i hostil.

Val la pena –i cada cop més persones s’adonen de la importància que té– tornar a l’essència, també en els aliments que ingerim. Sovint, molts pares fan el canvi, la descoberta, perquè, pels fills, faran tot el que sigui possible perquè creixin sans i forts. Benvinguts a l’ETS NEN, la primera revista en paper d’Etselquemenges! Gaudiu-ne i guardeu bé aquest manual. Entreu a www.etsnen.cat o clicant a la pestanya ETS NEN del menú de l’ETS.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll