Cireres

Cireres

Desenvolupament del fetus:

Aquesta setmana el bebè pesa gairebé 330 grams i fa 18 centímetres, similar a la llargada d’un plàtan! I parlant de plàtans, si a la mare li agraden, que en mengi tants com vulgui perquè probablement al bebè també li agradaran. Segons Heidi Murkoff a Què es pot esperar quan s’està esperant, (Ed.Medici), durant aquesta etapa de l’embaràs el bebè comença a empassar líquid amniòtic (per hidratar-se, nodrir-se i per practicar l’acció de deglutir i digerir) i cada vegada que empassa líquid, nota els sabors del que la mare menja aquell dia (avui una mica picant, demà potser dolç, demà passat més àcid, etcètera). Més enllà de percebre gustos diferents, el nadó també ha fet avenços importants. Els braços i cames ja son proporcionats, les neurones connecten el cervell amb els músculs i els cartílags s’estan convertint en ossos. Gràcies a aquests canvis, el petit començarà a fer moviments més coordinats (que la mare notarà) i no tant espasmòdics com setmanes enrere.

Alimentació de la mare: Deixa-li tastar les cireres!

L’arribada de l’estiu ens porta les primeres cireres de temporada, dolces, madures i ecològiques, collides als pagesos de casa nostra. Montse Reus, a El rebost”, destaca que són riques en fructosa, fibra, vitamines C i A, potassi, calci i antioxidants. Molts webs especialitzats en embaràs també les recomanen perquè aporten molt d’àcid fòlic, fonamental per prevenir defectes en el tub neural i impulsor de la producció de cèl·lules sanguínies, crucials per al creixement tan ràpid que experimenten tant la placenta com el fetus (si vols saber més coses sobre l`àcid fòlic, consulta la Setmana 1). Un grapat de cireres proporcionen uns 50 micrograms d`àcid fòlic, fet que contribueix en un 10% a satisfer les necessitats vitamíniques durant els mesos d’embaràs. Les podem consumir directament, ben netes, o bé en forma de batuts, cremes, en forma de compota o barrejades amb suc de taronja.

Tens acidesa d’estómac? Doncs val més que no en mengis! Tot i que no està comprovat científicament, alguns especialistes apunten que és millor no ingerir-ne si la gestant té males digestions i acidesa. Per alleujar-ne els símptomes, Montse Bradford, a La alimentación de nuestros hijos, recomana menjar prunes umeboshi o bé te de tres anys.

Atenció: La informació oferta en aquesta secció és genèrica –tant pel que fa a l’evolució del fetus, com a l’alimentació de la mare i a la complementació nutricional. Per tal de tenir un assessorament directe, es recomana consultar el ginecòleg o bé un nutricionista especialitzat.

Gemma Castanyer
Gemma Castanyer

Periodista

  @Castgem