Peanut butter in round dish isolated on white background

En l’actualitat, trobem a mercat una àmplia varietat de cremes de fruita seca, i totes són delicioses, però molt diferents entre si. Ens centrarem en el mercat ecològic.

Algunes cremes són mantegues i d’altres són purés. Què vol dir que siguin purés? Perquè que són 100% fruita seca, i tenen una textura completament diferent de les d’Amandín, a més, com que són puré, costen més.

Les cremes de fruita seca Amandín no són purés 100%; estan pensades per poder dissoldre-les en aigua i poder preparar una deliciosa beguda de fruita seca.

També trobem cremes amb sucre, amb oli de palma o amb fructosa; en definitiva, que hi ha una gran oferta de cremes ecològiques o purés per poder triar.

En què es diferencien les nostres cremes de la resta?

No tenen lactosa

Sovint ens pregunten si les nostres cremes porten lactosa i la resposta és que no. Les cremes Amandín no tenen lactosa ni proteïnes làcties. Segons ADILAC aproximadament el 15% de la població espanyola té intolerància a la lactosa, per la qual cosa un bon etiquetatge és crucial a l’hora de poder triar un aliment. Sobretot per a les persones amb alguna intolerància, o les que, per convicció, opten per no consumir lactis.

I és que moltes de les cremes de fruita seca que trobem al mercat tenen llet entre els ingredients (llet desnatada en pols o sèrum lacti). Aquests ingredients s’afegeixen sovint per poder incrementar el contingut proteic i, també, per aconseguir una textura més cremosa.

No tenen sucre de canya

En el mercat, moltes de les cremes que trobem estan endolcides amb sucre de canya o edulcorants com la fructosa, la maltosa o la glucosa. I és que el sucre s’utilitza en la indústria alimentaria per endolcir el producte però també per donar textura, amb els perjudicis que això comporta. D’aquí la importància de cercar productes que no continguin sucre entre els ingredients.

Un substitut excel·lent del sucre és el xarop d’arròs; un edulcorant natural que s’obté a partir del gra de l’arròs. Nosaltres hi apostem en les nostres cremes.

No tenen oli de palma, un greix vegetal

L’oli de palma és un dels més utilitzats en la indústria alimentària però també en cosmètica. S’extreu dels fruits de la palma africana i es troba en molts dels productes que consumim diàriament com galetes, margarina, pastissos o menjar preparat.

Aquest oli és ric en greixos saturats, per la qual cosa s’usa habitualment en cremes de cacau i margarines, ja que els dóna untuositat i textura. A més es fon a més temperatura que la xocolata, i així és ideal per mantenir i emmagatzemar les cobertures.

Avui, el seu ús tan estès per part de la indústria alimentària té conseqüències serioses sobre els boscos tropicals, els seus habitants i la biodiversitat. Les plantacions de palma també afecten la terra, ja que provoquen sequeres.

CREMAS-FRUTOS-SECOS2-1500x430

 

Tenen molts greixos insaturats

Les cremes Amandín tenen un alt contingut de greixos insaturats; i, com acabem de veure, no porten cap tipus de greix vegetal afegit. Així doncs, són una molt bona manera de beneficiar-se de les importants propietats nutricionals de la fruita seca.

És important mirar bé l’etiquetatge dels productes i la llista d’ingredients per evitar els excessos de greixos, especialment els greixos saturats. Recordem que canviar els greixos saturats per greixos insaturats en la dieta contribueix a mantenir nivells normals de colesterol sanguini (els àcids grassos monoinsaturats o poliinsaturats són greixos insaturats). (Font: Reglament (UE) 432/2012).

Fes volar la imaginació

Totes les nostres cremes són perfectes per untar en una llesca de pa, en galetes, crackers o torrades i també serveixen per farcir pastissos, croissants o magdalenes. Són ideals per a la rebosteria, ja que ofereixen moltíssimes possibilitats.

A més també es poder fer servir per amanir. Amb les nostres cremes de fruita seca es poden preparar vinagretes i amaniments per a les amanides o plats freds.

Però a més, sabíeu que les podeu fer servir per preparar una beguda deliciosa de fruita seca? És tan fàcil com abocar dues cullerades de crema en un got d’aigua i remenar bé fins que es dissolgui. I ja teniu una beguda deliciosa. Podreu preparar la beguda al vostre gust.

Descobriu tot el que en podeu fer al nostre blog de receptes Recetas.amandin.com

Cercant sabors nous

A Amandín treballem dia a dia per sorprendre els consumidors amb productes, sabors i formats nous. La gamma actual de cremes de fruita seca Amandín la comprenen la crema d’avellanes, d’ametlles, de nous i d’avellanes amb cacau, però ben aviat l’ampliarem amb referències noves igual de delicioses i amb sabors sorprenents.