A l’estiu, la calor convida a fer àpats frescos i lleugers. Les amanides soler ser una bona opció per refrescar-nos, però, si en mengem cada dia, ens en podem cansar. Una altra opció d’àpat fresc i nutritiu són els caldos de verdures, perquè contenen una acumulació de nutrients beneficiosos per a la salut i són lleugers i fàcils de digerir.

Durant les vacances, sovint adquirim hàbits poc saludables i mengem de forma molt diferent de l’habitual. Mengem més fora de casa, i perdem el control de com s’han cuinat els aliments que consumim. Trenquem la rutina habitual i no fem activitat física de la mateixa manera ni amb la mateixa intensitat. Per aquesta raó, l’organisme necessita una ajuda addicional per restablir l’equilibri digestiu i el benestar general. Prendre caldos de verdures habitualment ens ajuda a fer una depuració de les toxines acumulades i a recuperar aquest equilibri. Els caldos de verdures poden ser uns aliats en processos de depuració, i els podem acompanyar d’altres aliats com les infusions, sucs verds o diferents tipus de dejuni.

La cultura popular ens ensenya que els caldos són per a l’hivern, però sabíeu que també es poden prendre freds a l’estiu? Prendre caldos de verdures a l’estiu ajuda a consumir una gran quantitat de verdures i hortalisses, a més d’aportar una gran varietat de vitamines i minerals. Prendre’ls freds també permet gaudir del seu sabor i textura d’una forma diferent.

Si volem fer caldos de verdura a casa, el més important és triar verdures de bona qualitat i de temporada i, sempre que puguem, ecològiques, ja que tenen una concentració més elevada de nutrients i vitamines, a més d’un sabor més intens i natural. Per fer-los tan saludables com sigui possible, és important anar amb compte amb la sal i no passar-se de la ratlla.

De totes maneres, sovint no tenim temps, i una opció ideal és comprar-los envasats, sempre que siguin d’una marca de confiança, que ens ofereixi productes 100% naturals, elaborats únicament amb ingredients frescos i que no continguin additius. Aneto, per exemple, ofereix un caldo de verdures ecològiques que conté únicament aigua, pastanaga, api, ceba, porro, oli d’oliva i un polsim de sal marina.

Així doncs, els caldos de verdures ecològiques són una opció magnífica per hidratar-nos, nodrir-nos, refrescar-nos, i ens ajuden a recuperar l’equilibri digestiu durant les vacances o en el període postvacacional. Els caldos envasats de bona qualitat com els d’Aneto aporten un plus de comoditat, ja que podem gaudir-ne a qualsevol lloc i en qualsevol moment, sense que la qualitat i propietats del caldo se’n vegin ressentides.

Bon profit!