Les coquetes d’arròs són un dels productes més venuts dels supermercats i botigues especialitzades en alimentació ecològica i dietètica. Sembla, però, que qui les compra ho fa amb recança, perquè creu que portar una vida i una dieta saludables implica grans sacrificis o perquè ha desterrat l’entrepà d’esmorzar amb la intenció de perdre pes. En aquest sentit, les coquetes d’arròs poden semblar un snack alternatiu: són veganes, no tenen gluten, aporten poques calories i tenen un contingut ínfim en matèria grassa (0,1 g per coqueta).

Però, més enllà de les seves propietats nutricionals, per què no tendeixen a agradar-nos? La resposta és molt simple: perquè no estan pensades per menjar soles, sinó per fer-les servir com a base saludable, cruixent i compacta de mil i una guarnicions que podem crear. A més, val la pena no quedar-se només amb les d’arròs i tastar-ne d’altres cereals com el blat de moro, la quinoa, el fajol, l’amarant o el mill, amb un sabor i una textura notablement diferent; o bé tastar les que porten xocolata.

Amb què les podem enriquir?

Al Cómo Como Festival vam tenir l’oportunitat de provar l’enginy de 26 participants del concurs “L’esmorzar més bo i sa” organitzat amb Biográ. El guanyador de la categoria bloguer, Gianfranco La Barrera, d’Urban Biochef, va preparar aquesta delícia d’esmorzar a base de BioTortitas 5 cereals de Biográ:

El resultat va ser un esmorzar 5 estrelles que, per la seva textura i sabor increïble, ens recordava un pastís. El secret, segons Gianfranco, va ser macerar les coquetes per aconseguir aquesta textura tova similar a la d’un pastís.

Aquí teniu la recepta:

  • 3 Bio-Tortas d’arròs amb Multicereals
  • 150 g de civada amb fruits deshidratats de Biográ
  • 100 g de coco ratllat
  • Una cullerada de suc de llimona
  • 1 plàtan
  • Figues fresques de Biográ
  • Melmelada de maduixa
  • Llavors de cànem de Biográ per decorar

Elaboració

  1. Xafeu el plàtan amb una forquilla fins que quedi cremós i afegiu-hi els flocs de civada, la llimona i tres parts del coco (la resta ho guardem per arrebossar). Barregeu-ho fins que quedi tot homogeni.
  2. Arrebosseu i doneu forma a les coquetes com si fossin un pancake, i deixeu reposar uns 10 minuts (idealment a la nevera per evitar l’oxidació del plàtan).
  3. Munteu el plat: intercaleu làmines de figa i melmelada de maduixa i decoreu amb llavors de cànem.

Quines altres opcions ràpides hi ha?

Si us ha agradat la recepta d’en Gianfranco, però us sembla una mica laboriosa per al dia a dia, us recordem altres guarnicions ràpides que també combinen molt bé amb les coquetes de cereals:

  • Alvocat xafat amb tomàquet i germinats
  • Crema de cacau i avellanes casolana (o qualsevol altra crema de fruita seca)
  • Hummus
  • Patés vegetals
  • Olivada
  • Melmelades casolanes amb ghee

I si no voleu quedar fora de joc, us recomanem no perdre-us la nova gamma de coquetes ecològiques de cereals de Biográ: en trobareu d’arròs, d’arròs amb quinoa, de 5 cereals (arròs, mill, amarant, quinoa i fajol), de arròs amb xocolata negra i de blat de moro amb xocolata negra. Ah! I també en format monodosi en supermercats i botigues especialitzades en alimentació bio. Bon profit!