Dona crema antienvelliment

Com que a l’estiu és més habitual fer servir protectors solars, quan s’acaba aquesta estació no hem d’oblidar protegir-nos i hem de buscar alternatives pràctiques com, per exemple, que la crema de dia porti filtre solar. Si el que ens cal és una crema antienvelliment, la necessitat de protecció solar es fa encara més evident, ja que les pells madures són encara més sensibles al dany solar.

Una de les preguntes més habituals en cosmètica ecològica és si les cremes de dia porten filtre solar. La resposta és: “Depèn”. Fins ara, costava trobar cremes antiarrugues, reafirmants, hidratants que, a més de les propietats específiques, tinguessin filtre solar. Però darrerament tenim un bon assortiment de marques excel·lents, molt conscienciades amb el tema d’un entorn sostenible i molt compromeses amb la idea que la cosmètica ha de ser saludable no només per a la pell sinó també per a l’organisme, atès que els ingredients cosmètics penetren a través de la barrera cutània i només els productes ecològics ens poden garantir que no ens posarem al cos ftalats, disruptors hormonals o derivats del petroli que la cosmètica convencional sempre ha incorporat –i segueix fent-ho– en les seves formulacions. Tant per tant, val més triar sempre un producte amb certificació ecològica.

Trobar una bona crema de dia ecològica amb protecció solar no és fàcil

La majoria no en porten. L’ingredient base de la protecció solar ecològica és el diòxid de titani, un ingredient d’origen mineral considerat segur que actua com una barrera que no deixa passar els rajos UVA ni UVB. És important, però, que les partícules de diòxid de titani no siguin micronitzades: si es tracta de nanopartícules infinitament petites, hi ha controvèrsia sobre si poden resultar perjudicials o no. Un cop consultades les nostres fonts, podem afirmar que cap de les cosmètiques bio de les quals parlem en aquest article utilitzen nanopartícules micronitzades sinó el diòxid de titani apte com a ingredient de la cosmètica certificada, que és considerat com un pigment segur, no tòxic, no carcinogènic,  no teratogènic ni comedogènic.

Podríem considerar que,  atesa la magnitud dels problemes que està ocasionant el dany solar i que va en augment cada any, seria absurd desconfiar de l’única opció de filtre solar que fins ara s’ha trobat com la més segura. Per això la cosmètica ecològica el fa servir habitualment, i també perquè, com a pigment, proporciona un color blanc i net a la crema.

Cosmética biológica

 

Cremes antiedat per protegir la cara tot l’any

Us presentem quatre cremes antienvelliment amb protecció solar incorporada:

Comencem per les que porten protecció incorporada. Us presentem tres de les millors cremes antienvelliment certificades bio, que combaten la flacciditat i les arrugues sense ingredients tòxics. Preus? Els 30 ml (cal tenir en compte les quantitats quan parlem de preus) van de 22 a 70 euros.

  1. Crema Bioactiva FP6 de Dulkamara. Aquesta crema extraordinària proporciona una protecció que fa innecessari l’ús d’una crema solar. FP6 no significa que el filtre correspongui al número, sinó que, com que és una barrera física que fa efecte mirall, la protecció és gairebé total. Ideal per combatre taques i desigualtats de la pigmentació, és una crema ideal per a pells normals i mixtes. Protecció solar alta.
  1. Age Defence de Mádara. Age Defence és una crema de dia que elaboren aquests laboratoris de cosmètica bio a base de plantes dels boscos nòrdics. Mádara és una marca de textures lleugeres que agrada moltíssim i té una relació qualitat-preu excel·lent. Porta una protecció solar lleugera.
  2. Absolution, La Crème du Teint. Absolution és una marca de cosmètica exquisida que té una cura extrema dels ingredients i dóna opció a una cosmètica molt personalitzada per a pells madures o de més de 35 anys. La Crème du Teint és una BB cream amb dues tonalitats que pot ser utilitzada com a base de maquillatge: deixa un rostre uniforme i lluminós. Porta una protecció solar lleugera-mitjana.
  3. Mossa Age Excellence: Crema Reafirmante Intensiva, de Mossa Cosmetics. Una altra marca que fa servir herbes del Bàltic amb una bona relació qualitat-preu. Porta una protecció solar lleugera.

I si la crema no porta protecció, el protector s’aplica a sobre o a sota?

Si la crema no té protecció, sempre es pot fer servir un protector solar bio. Hi ha cremes amb una relació qualitat-preu excel·lent com la River Nigrum de Kivvi Cosmetics o cremes reafirmants molt potents com la Crema Anti-Edad Regeneradora de Ekia Cosmetique (una marca francesa d’alta qualitat especialitzada en cosmètica antiedat), que hem observat que fusiona molt bé amb el protector solar, que s’aplica sempre al final, a sobre de la crema de dia i abans del maquillatge.

Cremes ecológiques antiedat

 

Cremes ecològiques antiedat amb protecció solar: doble efecte!

Una pell ben hidratada amb cosmètica ecològica es diferencia clarament: té un aspecte saludable, radiant i una llum particular gràcies al fet que la cosmètica ecològica nodreix en profunditat el teixit cutani amb ingredients naturals que tenen propietats terapèutiques. Per contra, la cosmètica convencional fa servir ingredients sintètics (sovint derivats del petroli, disruptors hormonals, etc.), que poden tenir un efecte immediat molt marcat. És molt habitual que les usuàries d’aquesta cosmètica es queixin perquè noten la pell molt bé immediatament després d’utilitzar un producte que conté pèptids sintètics, però més flàccida quan han passat uns dies o, de vegades, unes hores. En canvi, la cosmètica antiedat certificada bio no acostuma a tenir efectes tan ràpids ni espectaculars.

Tanmateix, les marques ecològiques treballen enormement les formulacions i, sense renunciar al seu compromís amb la sostenibilitat i amb la salut, apliquen investigació puntera per treure el millor partit del que ens ofereix la natura. Com a conseqüència, les cremes antiedat bio cada dia estan més perfeccionades i obtenen resultats més satisfactoris. Però si, d’una banda, fem servir una bona crema antiedat i, d’altra banda, no ens protegim de l’exposició solar, el que guanyem per un costat ho perdem per l’altre. Al contrari: nodrir la pell i alhora protegir-la del dany solar, que ocasiona taques, deteriorament, cremades i arrugues és aconseguir un efecte antienvelliment… doble!.

I uns quants consells que sempre és bo recordar…

  1. La crema amb protecció solar no ha de servir per exposar-se més temps al sol. Cal exposar-se el mínim.
  2. Necessitem una exposició mínima per sintetitzar la vitamina D: a través dels vidres no s’aconsegueix.
  3. No sempre i no tots els vidres protegeixen de l’exposició solar. Val més portar la pell protegida adequadament.
  4. Hi ha cremes amb protecció solar i d’altres que, en canvi, no només no en porten sinó que afavoreixen les taques i les cremades. Cal mirar la fitxa dels productes cosmètics per verificar si porten derivats dels cítrics o rosa mosqueta, i en aquest cas fer-los servir de nit o evitant al màxim l’exposició al sol.
  5. No es poden descuidar els ulls. En aquest cas cal tenir molt present que els vidres òptics segueixen normes de protecció similars a les de la cosmètica.