Orgànic i no orgànic: Quins aliments podem consumir?Menjar tòxic: El top 15 dels aliments no orgànics que cal evitar:

Si no consumiu menjar orgànic, hi ha alguns aliments que hauríeu de mirar d’evitar. L’EWG (Environmental Work Group) analitza regularment els residus de pesticides i ens dóna el seu rànquing per als productes frescos.

A continuació, trobareu la llista actual amb els quinze primers aliments frescos (fruites i vegetals) que tenen el residu en pesticides més alt.

Recomanem no consumir aquests productes si no són de conreus orgànics:

  • Pomes
  • Api
  • Maduixes
  • Préssecs
  • Espinacs
  • Nectarines
  • Raïm
  • Pebrots
  • Patates
  • Nabius
  • Enciam
  • Col arrissada
  • Coriandre
  • Cogombre
  • Cireres

Si no us és possible comprar aquests aliments orgànics, podeu remullar-los i netejar-los amb una dissolució de 10% de vinagre per fer marxar les restes de pesticida de la pell. També hauríeu de pelar aquestes fruites i vegetals en la mesura que sigui possible. És important que sapigueu que netejar o treure la pell, no redueix els nivells de pesticida continguts dins l’aliment.

Altres aliments no orgànics que cal evitar:

  • Vedella no orgànica
  • Lactis i mantega no orgànics
  • Ous no orgànics
  • Peix criat en granges (especialment salmó)

S’ha demostrat que els aliments esmentats més amunt contenen nivells alts de pesticides tractats amb clor. Sempre que pugueu, trieu l’opció orgànica.

També hauríeu d’evitar els peixos grans com la tonyina i el peix espasa pels nivells de mercuri tan alts que contenen. Com que aquests peixos viuen més temps i es fan més grossos, el mercuri que contenen també augmenta.

Una notícia més bona és que no tots els aliments no orgànics són plens de pesticides. A sota hi ha la llista actual dels aliments més segurs que podeu consumir encara que no siguin orgànics:

Aliments no orgànics segurs de consumir:

  • Ceba
  • Blat de moro
  • Pinya
  • Alvocat
  • Espàrrecs
  • Pèsols
  • Mango
  • Albergínia
  • Meló
  • Kiwi
  • Col
  • Síndria
  • Moniato
  • Pomelo
  • Bolets

Article escrit per:

Orgànic i no orgànic: Quins aliments podem consumir?Cristina Mora

Acupuntura i Medicina Tradicional Xinesa. Diplomada per la Universitat de Wales (UK). Instructora en formació de MLC.

Rambla Catalunya 50, 3r 1a. 08007 Barcelona

Web: www.acupuntura-barcelona.net Email: info@acupuntura-barcelona.net

Telèfon: 932 156 271