Des d’Etselquemenges sempre hem fet divulgació del que creiem que és una compra conscient i responsable: la compra de proximitat, de botigues de barri o de mercat, de petits productors de confiança, de cooperatives i grups de consum, etc. I totes aquestes opcions són molt vàlides sobretot pels productes frescos com la verdura, la fruita, els ous, els lactis o la carn o el peix. Ara bé, com ens ho fem amb els productes secs que també han d’ocupar un lloc important al rebost? D’on traiem les algues, els cereals, els llegums, els productes de cosmètica, els superaliments, les llavors o la fruita seca?

Per desgràcia, la presència d’establiments especialitzats en productes ecològics a casa nostra es concentra molt especialment en determinades àrees urbanes, cosa que ho posa més difícil a tots els que viuen al camp o bé que tenen poc temps per anar a fer la ruta de la compra especialitzada per diferents botigues. En aquest cas, la majoria acaba anant al gran supermercat convencional que els ofereix de tot i, ara també, ecològic. I sí, és cert que molts ja han entrat en el món ecològic, els productes sense gluten o sense lactosa i ara tenen passadissos i prestatges carregats d’aquests productes i, fins i tot, han aconseguit treure línies senceres de marca blanca ecològica, força més econòmiques…

Els que viuen en entorns més urbans, sí que tenen la sort de tenir accés a  supermercats especialitzats en alimentació ecològica on també hi ha versions eco de qualsevol producte convencional. Ara bé, us heu parat mai a pensar si és gaire saludable comprar productes eco que, tot i que tinguin el segell, són altament processats?

Visca la compra en línia!

Afortunadament, i des de fa uns anys, la compra per internet ja ha trencat els tabús i ha superat la desconfiança que molts consumidors acostumats al cara a cara li podien tenir: Per fi hem fet les paus amb la tecnologia i hem après a aprofitar els avantatges que ens ofereix, que són molts. D’entrada, i només per citar el més obvi, comprar per internet ens permet fer la compra a qualsevol hora i dedicar-hi molt menys temps, a més de rebre-la a casa sense necessitat de carregar pes o pujar escales.

Comprar en botigues en línia no ha de ser impersonal o poc conscient, al contrari: avui dia, ja hi ha petits distribuïdors especialitzats en productes ecològics i saludables que ofereixen importants valors afegits i que es diferencien dels gegants distribuïdors o d’altres supermercats eco que venen “de tot”. I diem “ecològics i saludables” perquè aquests dos termes no sempre van junts, malgrat la publicitat i les etiquetes.

Recordeu allò de “no compris productes que continguin més de quatre ingredients” o que continguin ingredients que no sabem ni pronunciar? Aquests són els temuts processats, que, tot i que tinguin segell ecològic, no necessàriament són saludables i hauríem de consumir només de manera ocasional.

Per tant, en un supermercat, tant si venen productes exclusivament ecològics com si no, tindrem més impediments per fer una compra realment sana i basada en aliment reals o poc processats (una tahina ecològica, per exemple, la podem considerar un aliment processat saludable ja que conté, exclusivament, llavors de sèsam triturades). Així doncs, si volem fer la compra de productes de rebost saludables i en línia, on la podem fer?

La millor opció a distància és triar un supermercat en línia de confiança, que faci un filtre previ dels productes que ens ofereix i que aquest filtre encaixi exactament amb les nostres preferències d’ecològic i saludable i, per tant, poc processat. Si ho fem així, a més, de ben segur que també apreciarem les marques que hi descobrim, perquè tindrem la certesa que compleixen els nostres requisits.

Hi ha un súper en línia ecològic i amb filtre previ de productes sans?

Sí! I aquesta és la bona notícia. El que us presentem avui és Granum Organic, una botiga en línia amb una bona varietat de productes ecològics poc processats i sense gluten, lactis ni sucres refinats.

Al darrere de la botiga, hi ha una petita família d’emprenedors que, motivats per les limitacions amb què sempre s’havien trobat a l’hora de fer la compra pròpia, van decidir apostar per un canvi de vida i obrir la botiga que sempre havien volgut trobar: un negoci compromès amb l’alimentació sana de veritat, que es preocupa per la salut dels consumidors i que, per això, només ofereix productes d’alta qualitat, tan poc processats com sigui possible.

A Granum Organic no hi trobareu formatges o embotits vegans, ni altres productes altament processats, però hi podreu comprar productes curosament seleccionats d’alimentació, superaliments, cosmètics per a adults i per a nadons, electrodomèstics o llibres de cuina i salut de marques més o menys conegudes que agraireu molt haver descobert!