beguda arròs-730

Els canvis d’estació, l’estrès i prendre antibiòtics també debiliten el nostre sistema immunitari i ens fan més propensos a patir aquesta malaltia tan comuna.

A part dels símptomes tan molestos que presenta, el problema més important que comporta és la deshidratació, que es produeix si no es reposen els líquids que es perden amb els vòmits i la diarrea, especialment en nadons, nens, gent gran i persones amb un sistema immunitari feble.

Quan comença el malestar, el millor que es pot fer és deixar que el cos elimini −mitjançant el vòmit i la diarrea− la major part de l’aliment, digerit o no, que provoca la infecció o intoxicació. Normalment, el problema se soluciona seguint una dieta astringent que s’haurà de mantenir durant tres dies. Caldrà estar pendent, des del primer moment, de reposar constantment els líquids perduts i restaurar els minerals que hem anat eliminant.

Aliments com l’aigua amb suc de llimona, la sopa d’arròs blanc bullit i la beguda d’arròs són ideals per començar la primera fase de recuperació.

Aliments com l’aigua amb suc de llimona, la sopa d’arròs blanc bullit i la beguda d’arròs són ideals per començar la primera fase de recuperació. La suavitat, la digestibilitat i l’efecte demulcent que exerceix la beguda d’arròs, en ser rica en midó, permeten a l’estómac i intestins irritats recuperar el seu equilibri, ja que protegeix les mucoses del tracte digestiu. Els sucres naturals que conté ajuden a restituir ràpidament l’energia perduda i entren en el torrent sanguini de manera gradual, alhora que rehidrata internament tots els teixits de l’organisme, fomenta la recuperació de la flora intestinal i redueix la inflor abdominal.

Durant les primeres 24 hores evitarem prendre aliments sòlids, llet, greixos, carns, fruites i verdures crues o de fulla verda, llegums i aliments integrals que puguin afavorir la irritació de les mucoses del tracte digestiu, però mantindrem la hidratació amb beguda d’arròs, que ajudarà a calmar el malestar intern.

Progressivament, i a mesura que vagin desapareixent els símptomes, s’introduiran aliments suaus com ara poma cuita, purés naturals de patata i pastanaga, cremes de carbassa o carbassó, peix bullit o al vapor, carns d’au a la planxa, iogurt natural o quefir de cabra o ovella, fins a recuperar la normalitat i aconseguir deposicions de consistència ferma. En aquest moment, la beguda d’arròs seguirà sent un complement nutricional excel·lent per mantenir els nivells d’hidratació adequats i assegurar una flora intestinal rica i saludable.

La beguda d’arròs també és perfecte per combinar amb el cafè, cuinar o hidratar-se després d’un esforç físic.

No hem d’oblidar que la millor prevenció per evitar la gastroenteritis és ensabonar-se les mans de manera freqüent, rentar meticulosament els aliments crus, coure bé els aliments d’origen animal o vegetal i conservar en fred els aliments cuits que no s’hagin de prendre immediatament.

Les begudes d’arròs que ofereixen Liquats Vegetals, tant amb la marca Monsoy (ecològica) com Yosoy (convencional), únicament contenen aigua, arròs, oli de gira-sol i sal marina, estan elaborades amb aigua del Montseny, no contenen cap al·lergen i tenen un punt dolç, que a més d’anar bé per a aquest tipus d’afeccions, són perfectes per combinar amb el cafè, cuinar o hidratar-se després d’un esforç físic.

Montserrat Rius, dietista per Liquats Vegetals, SA, abril 2015