L’àloe és originari de l’Àfrica; se’n coneixen unes 250 varietats, però la més potent en vitamines, minerals, aminoàcids i enzims és l’Aloe Barbadensis Miller, conegut com a àloe vera.

Està format per un 99% d’aigua i un 1% de vitamines, minerals, aminoàcids i acemanà (compost que té propietats immunoestimulants i antivirals).

Cuida’t la pell

L’àloe té una alta concentració en vitamines C, E, zinc i àcids grassos essencials que reforcen l’efecte que té sobre la pell. Els seus usos més coneguts i aplicats són tòpics (cremades, dermatitis, acne…), però aquest gran producte de la natura també té una aplicació molt important com a ingredient en la cosmètica natural.

S’ha comprovat que aquesta eficàcia és deguda a la seva capacitat de penetració en les tres capes epidèrmiques de la pell (epidermis, dermis, hipodermis). La penetració dels polisacàrids d’elevat pes molecular, característics de l’àloe, afavoreix també la de vitamines i altres components. En l’epidermis, aquests actuen sobre receptors fibroblàstics estimulant factors de creixement i de replicació per a la regeneració cutània.

És molt utilitzat, per exemple, com a aftershave o loció per a després de l’afaitat, perquè alleuja, refresca i hidrata la pell. Al mercat hi ha productes disponibles per a aquest ús com el Gel hidratant (Gelly) 99% de Lily of the Desert.

També és habitual aplicar-lo després d’una exposició prolongada al sol, que ens ajuda a combatre l’oxidació, ja que ajuda a eliminar els radicals lliures. Protectors solars que continguin àloe vera i gel d’àloe vera a manera de loció per a després del sol es converteixen en els nostres aliats per gaudir del sol d’una manera més segura.

 

Cuida el teu benestar digestiu

A més d’aplicacions tòpiques, gràcies a les seves propietats digestives, l’àloe es converteix en un dels nostres millors aliats per al benestar interior. Preneu suc d’àloe vera sense aloïna de 2 a 8 cullerades (quantitat recomanada), sol, amb aigua o amb suc de fruites.

Resulta beneficiós en cas d’acidesa i disconfort digestiu, i les persones amb síndrome de l’intestí irritable i permeable el toleren bé.

L’intestí té un paper important en l’absorció de nutrients. Per aquesta raó hem de cuidar i protegir-lo, i l’àloe és una gran eina per a això, sobretot quan es veu alterat per mals hàbits alimentaris o per un ritme de vida estressant. Preneu-lo després dels àpats copiosos, ajuda a reduir la cremor.

Prendre cada dia àloe vera amb aigua o en forma de batut ens ajudarà a eliminar els residus i toxines que generem diàriament, com a conseqüència dels contaminants ambientals, l’estrès, l’excés de fàrmacs o la mala alimentació.

Gràcies al seu contingut en vitamines, minerals i antioxidants, també té beneficis sobre la fatiga i ajuda a estimular el metabolisme.

És adequat en dietes de control de pes en què es recomana prendre el suc amb aigua, ja que així augmenta el seu poder saciant alhora que afavoreix la hidratació i aporta nutrients bàsics.

Lily of the Desert té una gamma completa de sucs d’àloe d’agricultura ecològica que ajuden a cobrir les diferents necessitats.