El món occidental és, cada cop més, víctima de malalties directament relacionades amb uns hàbits de vida inadequats. Es coneix que un 60% de les morts que es produeixen als països desenvolupats són resultat de malalties cròniques: càncer, diabetis i obesitat, especialment, i hi ha un denominador comú en totes: el factor de risc principal és el tabaquisme, la inactivitat física i la mala alimentació.

Diversos estudis han demostrat que una ingesta insuficient de fruites i verdures actua com a factor etiològic en un considerable percentatge dels casos de cardiopatia isquèmica i dels càncers gastrointestinals, entre d’altres. Però, què contenen aquests aliments que els fa tan saludables? Gran part dels beneficis oferts per les fruites i verdures és degut al seu contingut en fitoquímics, substàncies que confereixen capacitat antioxidant.

Els radicals lliures i els antioxidants

L’estil de vida actual, en què abunda l’estrès i el consum de productes processats, sumat als residus que genera el nostre metabolisme, fa augmentar la concentració de radicals lliures a l’organisme. Els radicals lliures són molècules o àtoms que contenen, com a mínim, un electró sense aparellar, característica que les fa molt reactives, amb la capacitat d’alterar l’equilibri de les membranes cel·lulars i accelerar processos d’envelliment.

Tot i que el cos disposa dels mecanismes fisiològics endògens propis que permeten lluitar contra aquests radicals lliures, i cedir-los electrons, nosaltres podem potenciar aquesta acció a través de l’alimentació i la complementació incorporant antioxidants exògens que es troben en moltes fruites i verdures i que poden ajudar a reduir els danys ocasionats per un excés d’estrès oxidatiu i, a llarg termini, poder combatre les malalties que se’n deriven.

Els fruits vermells, aliments excel·lents

Vitamines, minerals, fibra, compostos fitoquímics que els donen capacitat antioxidant… Les fruites i verdures són un còctel de micronutrients; especialment, els fruits de colors vermellosos i blavosos, com ara els nabius, els gerds, les maduixes, les mores, les cireres, la magrana, el raïm o l’açaí, que són rics en antocianines, un tipus de flavonoide (fitoquímic). Aquesta substància confereix al fruit una protecció contra agents externs com les radiacions UV, els insectes, etc. i, al mateix temps, quan nosaltres els ingerim també ens beneficiem de les seves propietats, ja que diversos estudis han demostrat que un consum freqüent de polifenols com els flavonoides redueix el risc de tenir malalties cardiovasculars, permet combatre la inflamació, i alenteix l’aparició de malalties neurodegeneratives, entre d’altres.

Per tot això, el consum i l’oferta de fruits vermells ha augmentat al llarg dels darrers anys, i no només en forma d’aliment, sinó també en productes de cosmètica, tractaments estètics antienvelliment i complements alimentosos.

Recórrer a la complementació en moments determinats (després d’una temporada d’estrès crònic i/o agut, després d’un període d’exercici intens –com als que estan sotmesos els esportistes d’elit durant les competicions, per exemple–, després d’una baixada de defenses, etc.) és molt adient, sempre que es prenguin uns complements de qualitat i, preferiblement, per recomanació d’un dietista-nutricionista.

Nature’s Plus, amb l’objectiu d’oferir una màxima sensació de benestar nutricional, proporciona una qualitat suprema en tots els seus productes. Red Lightning conté una acurada selecció de més de trenta baies, fruits vermells i concentrats vegetals, com la cúrcuma, que contribueixen a una acció antioxidant completa.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat